Ha szívesen kapcsolódnál ki egy fárasztó nap után egy pohár bor társaságában, de szeretnéd a sorozat-maratontól kreatívabban tölteni az idődet, akkor a Your Art- Fess, akár egy igazi művész! kurzusait Neked találták ki! Érkezhetsz egyedül, barátokkal vagy kollégákkal, a jó hangulat és a sikerélmény garantált!

Én magam kicsit félve léptem be a stúdió ajtaján, mivel még sosem készítettem egyetlen festményt sem. Mégis bizakodva tekintettem az elkövetkező pár órára, hiszen még az előképzettség nélküli “művészeknek” is sikert ígértek. A művészeti vezetővel közösen az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendő orosz festő, Leonid Afremov egyik alkotását készítettük el. Maga a kép impresszionista jellegű, tele színekkel és érdekes árnyalatokkal, melynek középpontjában egy magányos hajós gyönyörködik a naplementében. A többi kurzus festményeihez mérten a kép közepes nehézségűnek számít, tekintve a hajóárbóc egyenes vonalait, melyeket nem volt egyszerű feladat vászonra vinni. De a meleg pogácsa és a finom bor még a bátortalanabb résztvevők kedvét is meghozta az alkotáshoz.

A foglalkozáson a festőművészünk vezetésével lépésről-lépésre haladtunk, így tényleg nem lehetett elrontani a képeket. Művészeti vezetőnk, Réka, az ecsetektől kezdve, a színek keveréséig és a szükséges technikákig mindent érthetően és követhetően megmutatott, a lemaradóknak pedig személyes segítséget is nyújtott. Kis csúszással, közel 3 óra alatt születtek meg az egytől-egyig szemkápráztató alkotások, melyeket az óra végeztével magunkkal is vihettünk. Az én képem azóta a nappali falán tündököl, de karácsonyi ajándéknak sem utolsó egy ilyen személyes, szívvel-lélekkel készített festmény.

IMG_5798   IMG_5807

 

A kezdetek és a kész “műalkotás”

Az alkotás öröme

A Your Art stúdiója november 3-án nyitja meg kapuit a művészetet és az alkotó jellegű kikapcsolódást kereső érdeklődők előtt. A stúdió tulajdonosa, Zita, is lelkes hobbi-festő, aki maga is szívesen tölti az idejét mandalák és festmények készítésével. Saját hobbiját alapul véve indította el a Your Art – Fess, akár egy igazi művész! kurzusait, ahol egy tapasztalt festőművész segítségével tud bárki, előképzettség nélkül is alkotni egy csodaszép festményt.

” Engem az alkotás mindig hatalmas önbizalommal és pozitív energiákkal tölt fel! Azért hoztuk létre a stúdiót, hogy ezt a semmihez sem fogható érzést mindenki megtapasztalhassa.”

Zita, Tulajdonos

14446216_965521440242363_2160821034841115158_n

Zita, az ötletgazda és Réka, a művészeti vezető

Kezdőként is érdemes kipróbálni?

Igen! A Your Art kurzusainak elsődleges célja a kikapcsolódás, a feltöltődés és az alkotás örömének a megtapasztalása. Nem festési technikákat és szakmai tudást próbálnak átadni a résztvevőknek, hanem a jó hangulatra és a sikerélményre helyezik a hangsúlyt. Én magam sem vagyok tapasztalt festő, ennek ellenére (szerintem) gyönyörű és nem utolsó sorban az eredeti alkotásra is hasonlító képet sikerült festenem. A folyamat elején hatalmas segítség, hogy a festmény körvonalait a kurzus vezetője, Réka megrajzolja, így ezután már “csak” a színek felvitelére kell fókuszálni. Kezdőként szerintem még inkább maradandó élmény nyújt annak a felismerése, hogy egy pici segítséggel mi is tudunk szép festményeket készíteni.

Nézd meg a többi elkészült remekművet is

Festőkurzus Ajándékba

Még nincs ötleted mivel lepd meg a legjobb barátnődet/ barátodat karácsonyra? Ajándékozd az alkotás örömét egy Your Art Voucher formájában!  Sőt, az előre meghirdetett kurzusokon felül lehetőség van privát baráti összejövetelek vagy akár csapatépítő rendezvények lebonyolítására is. A stúdió befogadóképessége kb. 12 fő, így egy közepes társaság is tud kényelmesen festeni. Ki ne örülne egy ilyen örök élményt nyújtó ajándéknak?

Válassz egy képet és vágj bele!

Tetszenek a színes alkotások? Tájképet vagy inkább emberalakokat festenél? Esetleg az alapján döntenél, hogy melyik kép illene leginkább a lakásodba? Nézd meg a Your Art naptárában a megfesthető képek listáját, válaszd ki a kedvencedet és vágj bele!

IDŐPONTFOGLALÁS:

YOURART.HU

 BABAVÁRÁS? NEM KELL EGYEDÜL VÉGIG CSINÁLNOD!>>

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.7/10