Milánóban mutatták be hivatalosan a Volvo XC családjának legújabb és legkisebb modelljét az XC40-et, mely kategóriája leginnovatívabb autójaként komoly ellenfele lehet az Audi A3-nak. A Volvo családnak már nagy szüksége volt egy kisebb méretű SUV-ra, mivel mind a közvetlen, mind alacsonyabb kategóriabeli versenytársai már piacra dobták hasonló kompakt modelljüket. Kétségtelen, hogy a mini SUV-ok az utóbbi évek legdivatosabb és legkeresettebb modelljei, ami nem meglepő – hiszen ötvözik a könnyű városi használatnak és nagyobb csomagtérnek az előnyeit.

volvo-1

A több inspiráló, ám a modell nevén kívül nem túl sok plusz információt hordozó kisfilm után végre a technikai paraméterek és az árlista is elérhető az XC40-hez. Az új modell karosszériája egyértelműen a megújult, dinamikusabb, karakteresebb XC60 és XC90 modelleket idézi. Megemelt hasmagasságával kiváló látási viszonyokat eredményez, nagyméretű kerekei pedig bármilyen útfelülettel megbirkóznak – már ha valaki ténylegesen terepen is szeretné használatba venni új autóját.

volvo-3

Az utastérben a 12,3 colos TFT kijelző és az infotaiment-kijelző szintén a nagytestvéreket idézi. A masszív kijelző méret ellenére a műszerfal megjelenése letisztult skandináv dizájn alapján készült, így téve egyszerűvé és kényelmessé az autó irányítását, kezelését.

volvo-6

Városi közlekedést támogató megoldások

A Volvo XC40 innovatív technológiái a biztonságos városi közlekedést hivatottak szolgálni. Az alapfelszereltség részeként, a City Safety, plusz szempárként figyel a vezető helyett és érzékeli a többi járművet, gyalogost, kerékpárost, sőt a kistestű állatokat is. Ütközés veszély esetén pedig automatikusan fékez, így elkerülve a balesetet vagy csökkenteni annak súlyosságát. Az útelhagyást gátló technológia pedig képes visszaterelni a járművet az útra és beavatkozni a vezető tevékenységébe.

A Pilot Assistant funkcióra kapcsolva a jármű képes tartani a beállított sebességet, követési távolságot és apró kormánymozdulatokkal a sávban tartani az autót – így téve pihentető élménnyé a vezetést egy hosszú munkanap után.

volvo-5

Extraként érdemes megrendelni a 360 fokos panoráma kamerát, melynek segítségével parkolás közben madártávlatból szemlélheted az autódat, így felmérve a körülötted lévő járművek távolságát.

Extra kényelem és intelligens tárolómegoldások

Az XC40 utasterében az intelligens tárolómegoldásokat a városi, modern, dolgozó fiatalok igényeihez alakították. Az ajtózsebekben kényelmesen elfér egy laptoptáska, vagy egy ipad, a középső könyöklő alatt egy nagy doboz papírzsebkendő, a kihajtható fogason pedig egy női táska.

A csomagtartó be- és kipakolását a kéz nélkül aktiválható, motoros csomagtérajtó egyszerűsíti le – csak mozgasd meg a lábad a hátsó lökhárító alatt és a csomagtartó automatikusan kinyílik!

A megemelt textil vagy bőr borítású ülések, a por és pollenmentes friss levegőt biztosító CleanZone rendszer, a Harman Kardon erőteljes basszusokat nyomó hangrendszere, az extraként rendelhető világos napfénytető és a vezetéknélküli mobiltöltő pad olyan kényelmessé teszi a városi krúzolást, hogy alig tudsz majd elszakadni a volán mögül.

volvo-4

A benzin és diesel motorokkal kérhető XC40 a jövőben teljesen elektromos és hibrid hajtással is elérhető lesz, bár az egy érdekes kérdés, hogy egy városi közlekedési szánt új modellt miért nem az új motortípusokkal együtt dobnak már eleve piacra.

Az új Volvo XC40-t elsősorban városi közlekedésre és munkába járásra ajánlják, olyan fiataloknak, akik kedvelik a modern megoldásokat, a kényelmet és az egyszerűséget. A prémium SUV kategóriába új színfoltként érkező Volvo családtaghoz egyébként nagy reményeket fűznek, várhatóan az új modell lesz majd a legnagyobb darabszámban eladott a városi terepjárók, sőt, az összes többi modellhez viszonyítva is.

Az árlistát IDE KATTINTVA érheted el – az XC40 november elejétől rendelhető, érkezésére pedig 2018 elején számíthatunk.

GABOR KISS HANDMADE – BŐRTÁSKÁK VAGÁNY VÁROSI FIATALOKNAK>>

 

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10