Hogy még véletlenül se kerüljünk fogalomzavarba, először is tisztázzuk a „shelfie” jelentését. Itt nem Önmagunkat kell megjeleníteni (kivételesen), hanem a lakásunk egy picike részletét, amelyen minél drágább, minél különlegesebb tárgyak foglalnak helyet harmonikusan, prezentálva készítőjük személyiségének egy darabját.
Mindig fontos az egyszerű, letisztult megjelenítés, hogy a tárgyak szépsége érvényesülhessen. Természetesen itt is alapkövetelmény az „instaszűrő” használata, de most kivételesen a Pinterest alkalmazásban kell a megosztásra gombra kattintanunk. Lássuk, mire kell figyelnünk, ha a helyiségeink nagy részében vágyunk egy stílusos képre!

shelfie

1, Nappali

Itt a könyvespolc illetve a komód kerül előtérbe, sajnos a falon lógó 3D-s tévénket ki kell hagynunk a képből. Amire mindenképp be kell ruháznunk, azok leginkább művészeti albumok, lehetőleg egymással harmonizáló színben. Fontosak még a polcra támasztott kortárs festmények vagy a szobrocskák, egy csokor ritka virággal kiegészítve, például egy csokor Lisianthussal, amelyből egy csomó (3-4 szál) ára akár 9000 Ft is lehet.

shelfie 1

2, Konyha

Aki azt gondolta volna, hogy itt nincs könyvespolc, nem lehet shelfiezni, az nagyon téved, hiszen nincs is jobb terep, hogy bemutathassuk a kristályból készült fűszertartónkat, a designer konyhakesztyűnket vagy épp a ritka konyhai óránkat. A képen látható Fancy Neiman Marcus kesztyűcskék páronként 70 000 Ft-ért bőven megfelelnek a célra.

shelfie 2

3, Öltözőszoba

A burzsuj shelfiesek igazi terepe! Hiszen itt mindent lefényképezhetünk: ékszerek, órák, kristály ékszertartók, parfümök, sminkeszközök, sőt még akár magunkról is lőhetünk egy magazinfotót a tükör szélére! Vagy spontán véletlenségből megmutathatjuk a 20. 000 Ft-ért beszerzett Chanel sminkjeinket is.

Shelfie3

 

Persze gondolhatjuk, hogy lenne már nekünk időnk a legszembetűnőbb kiegészítőinket összeválogatni és azzal próbálkozni egy napig, hogy magazinokat megszégyenítő minőségben tálaljuk őket. Ebben segítenek nekünk az Interior Designerek, akik akár 10 000 Ft-s órabérért segítenek az összeállításban, de természetesen egy fotósra is szükség lesz, hogy megörökíttessük a látványt. Arra azért ügyeljünk, hogy a tízmilliókat érő gyémántokat vágjuk le a képről, nehogy véletlen egy kedves betörő barátunk legyen a következő like-olónk.

Billionaire életérzés
7/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8/10