Kellemes pasztellrózsaszín színek, rózsaszín rózsákból összeállított sajtófal és könnyű virágillat fogadta a tűsarkúban és extrém ruhakölteményekben vonuló divathadsereget a Millenárison megrendezésre kerülő Daalarna tavaszi divatbemutatón. Idén, a hatalmas érdeklődésre való tekintettel délutáni és esti bemutatót is rendeztek, hogy a rajongók ragyogó nappali fényben és a rózsaszínben játszó megvilágításban is megcsodálhassák a kollekciót.

 

Az érkező vendégeket a Vöslauer hűs, ízesített vizei és az utánozhatatlanul lágy töltelékkel töltött Lindt csokigolyók fogadták. Mivel jómagam inkább a természetes fénynél megrendezett bemutatót választottam így különösen jól esett a a délutáni melegben a felfrissülés.

A rózsaszín színvilág az egész terem berendezésében visszaköszönt és természetesen magán a kifutón is. Pontban négy órakor még nagy volt a nyüzsgés, de 10 perccel később már a borokat, cidert és pálinkát kortyolgató hölgysereg feszült figyelemmel várta a hercegnőkhöz illő estélyi ruhák érkezését.

A kollekcióban elsőként az élénk, teljesen egyszínű alkalmi ruhákat vonultatta fel a tervező, majd érkeztek a jóval különlegesebb színátmenetes selyem költemények, amelyeknek a napfényben színjátszó szoknya része egészen földöntúli hatást keltett.

Az esküvői kollekcióban egyértelműen a csipkéé volt a főszerep. Voltak olyan darabok, amelyeket három dimenziós kialakítású, élő virágoknak tűnő csipkerátétek díszítettek, de akadtak első ránézésre teljesen egyszerű, a hátrészen viszont teljes egészében csipkeszövött költemények is. Nekem személyes kedvenceim a felső részen áttetsző anyagból, csipkerátéttel készülő darabok, amelyek olyanok voltak, mintha a meztelen női testeket mindössze egy vékony csipkeréteg fedné.

A kollekció slágere a hát nélküli, vagy nagyon mély V-hátkivágású kialakítás, illetve a selyemmel borított gombsorok. Míg az előbbiek kifejezetten szexi és érzéki hatást keltettek, az utóbbiak kevésbé nyerték el a tetszésemet nekem túlságosan is klasszikus megjelenésük miatt.

A modellek gyönyörű, virágos hajdíszekben és fejpántokban lépkedtek végig a kifutón, Swarovski kövekkel díszített sminkekben, mely a lámpák fényében még ragyogóbbá tette a tekintetüket.

A kollekció igazi gyönyörűsége szerintem a felül egyszerű, egyszínű majd a ruha alján lágy színű, nyomott virágmintával díszített darabok, melyek megjelentek mind az alkalmi mind az esküvői kollekcióban.

A bemutatót a mosolygósan felvonuló modellek csokoreldobása zárta és természetesen a közönség hangos tapsvihara.

Én a kollekciót összességében négyesre értékelem, mert voltak túlságosan klasszikus darabok is benne, de a szexi áttetsző csipkeszettek és főleg a nyomott virágminták miatt mégis felejthetetlen élmény marad számomra (is) a bemutató.

ANNAMARIA PAP BŐRTÁSKÁK A DIVAT SZERELMESEINEK

 

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9.3/10