Pihe-puha szőrme

A bevállalósabbaknak eredeti, az állatvédőknek műszőrből készült. De talán mindegy is ( na jó, az eredeti kicsit puhább), mindkét megoldás egy szempillantás alatt felmelegít a téli fogcsikorgató hidegben. Legyen szó ágytakaróról, székpárnáról, díszpárnáról vagy szőnyegről, egy szőrmével sosem lőhetsz mellé, ha a vadászházakat idéző, romantikus hangulatot szeretnél teremteni a nappaliban. Ha tovább fokoznád a hatást, a sarokba bepakolt aprított fa, vagy az asztalra helyezett szárított, műhavas ág sem rossz ötlet!

                              

Állatbőr szőnyeg

Az állatokból készült anyagoknál nincs is melengetőbb a téli hidegben ( gondoljunk csak az ősemberekre)! A szőrme mellett a másik kedvelt lakásdísz a nyúzott bőrből készült szőnyeg, amely számtalan mintázattal, illetve eredeti és műbőr verzióban is elérhető. Alap esetben a zebra vagy a tigris sem tűnik rossz választásnak, de a zimankóban inkább maradjunk a medve barna bőröknél és a jegesmedveszőrt imitáló fehér talpalávalóknál. ( Bőr szőnyeg: Zara Home – 80.000 Ft)

Velúrból sosem elég

Csak azért, hogy ne essen messze az alma a fájától, a sokkal kisebb választékban elérhető velúr bőrről se feledkezzünk meg! Különleges tapintásának és matt fényének köszönhetően egyszerre lezser, elegáns és fényűző. A lakásunkban már csak azért is ott a helye, hogy a szomszédok csodájára járhassanak ennek a ritka különlegességnek. Nekünk a puff és a lábtartó a kedvencünk, de egy székhuzatot is el tudnánk képzelni.

Sötét drapériák

Azért, hogy jobban érvényesülhessen a gyertyák fénye érdemes a függönyöket is egy sötétebb árnyalatra cserélni. Ne ijedjünk meg a vastag, nehéz drapériáktól, a feketétől, a burgunditól és a sötétkéktől. De ha még sem szeretnénk ekkora kaliberű változást eszközölni, akkor egyszerűen cseréljük le az ágyneműnket vagy az ágytakarónkat egy sötétebb árnyalatra. ( Ágyneműhuzat: Ralph Lauran)

Sejtelmes lámpabura

Teljesen érthető okokból a legtöbben inkább a fehér színű burákat és ernyőket favorizáljuk, mivel szemmel láthatóan több fényt engednek szabadon, mint sötétebb tónusú társaik. De a tél beköszöntével, logikus módon egyre kevesebb időt töltünk a dolgozóasztal előtt és egyre többet a konyhában vagy a fotelben szunyókálva. Ilyenkor megfontolandó egy szépséges mély tónusú lámpa beszerzése, amely ha esetleg kicsit sötét lenne, még mindig kiegészíthetjük hangulatos gyertyafénnyel.

Süteményes tál

Miért jut eszünkbe az emeletes süteményes tálakról a téli hideg idő? Talán mert az év összes többi időszakában szigorú diétán vagyunk és még csak hírből sem ismerjük ezeket a finomságokat, vagy mert a mézeskalács, a gyömbér és a marcipán illata egyértelműen a karácsonyi időszakot idézi fel.  Bár mi legyen is a személyes indíttatásunk, egy megpakolt, emeletes kínálótál, vagy pár darab cukorkákkal teli üvegdoboz nem mutat rosszul az étkezőasztalon.

Melengető gyertyafény

Talán a legkevésbé a költséges, ám leginkább hatásos téli kiegészítő az illatgyertya. Eddig csak egyet- egyet vettünk a dohányzóasztalra és az éjjeli szekrényre? Halmozzuk őket egymás mellé, hogy kimaxoljuk a fényerősséget és a “hősugárzást”.

Ne feledkezz el a teraszról sem

Eddig azt hitted, hogy ilyen időben nem lehet a teraszon ücsörögni? Na jó, talán órákon át valóban nem, de egy kávé vagy tea bőven belefér a déli órákban. Nem kell mást tenned, mint egy vastag pléddel leteríteni a padokat, pár puha párnát kinevezni háttámlának és felvenni egy meleg sálat meg egy kesztyűt. Ha társaságban vagytok, a fondue vagy a forralt bor tovább emelheti a beszélgetés fényét.

 

 9 TIPP, HOGY AZ OTTHONODBÓL LUXUS SUGÁROZZON>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.7/10