A négy évig tartó felújítási munkálatok során nem csak a vízvezetékeket és a fűtési rendszert cserélték ki, de a hotel szobái, lakosztályai, a medence és a bár megjelenése is teljesen megújult. Természetesen az új dizájn is megőrizte a közel 120 ( egész pontosan 118) éves luxushotel magával ragadó atmoszféráját, amit igazi bűn lett volna veszni hagyni, tekintve a hotelhez köthető hírességeket és történeteket.

Ha a falak mesélni tudnának…

A Vendome Palotában található hotel kezdetben egy privát, csupán pár családnak otthont adó luxusépületként működött. A világhírűvé vált hotelt Cézar Ritz alapította, aki olyan egyedülálló újításokkal vonta magára a felső tízezer figyelmét, mint a szobákhoz tartozó saját fürdőszoba, a telefon és az elektromos áram. Igazán híressé viszont még sem innovatív gondolkodása, hanem a hotelben megszálló vendégek tették, köztük Hemingway-el és Coco Chanel-el, akik hosszú éveken keresztül voltak állandó lakói a palotának.

Cézár lakosztály

A II. világháborút követően az alapító család tagjai egy egyiptomi üzletembernek, Mohamed Al-Fayed-nek adták el a luxushotelt, aki a mai napig tulajdonosa a világ egyik legnevesebb szállodájának. A tulajdonos 2012-ben döntött úgy, a foglalási adatok drasztikus visszaesését látva, hogy bezárja az ikonikus Ritz Paris-t és teljesen megújítja, modernizálja az épületet, amire lássuk be, több, mint 100 év után talán szükség is volt. Christian Boyens, a szálloda igazgatója volt a fő motorja az átalakításoknak, aki meggyőzötten hisz benne, hogy a hotel felett nem járt el teljesen az idő, csak lépést kell tartania a technikai újdonságokkal.

A megújult hotel

Az átalakító munkálatok teljes egészében Thierry W. Despont építész/interiordesigner nevéhez köthetőek, aki a hosszú évek során arra törekedett, hogy a hotel úgy szépüljön, hogy közben ne veszítse el eredeti varázsát. A Ritz Paris megjelenése a 18. százai francia dekor irányzatot reprezentálja, melyet egy frissebb, modernebb köntösbe bújtatva tesz a mai vendégek számára élvezhetőbbé.

A 142 szobás komplexum szobái és lakosztályai különböző stílusokban elérhetőek, melyeket a hotel híres vendégei inspiráltak. Az elegáns fekete részletekkel díszített Coco Chanel lakosztály szerintünk a foglalási lista élén áll majd, de az F. Scott Fitzgerald által inspirált tradicionális megjelenésű, vagy a kellemesen púderrózsaszín Cézár lakosztályok is nagyon jövő elé néznek.

Coco Chanel lakosztály

 

F.Scott Fitzgerald lakosztály

A közösségi terek is elképesztő megjelenésűek, akár a Proust szalon, ahol a délutáni teát tudják elfogyasztani a vendégek.

Szintén nem lehet elmenni szó nélkül a hotelben üzemelő, világelső Chanel Spa,a 400 vendég befogadására képes bálterem és a befedhető terasz két étterme, a hamisíthatatlanul francia L’espadon és a söröző stílusú Bar Vendom mellett. De a turista látványosságnak sem utolsó École Ritz Escoffier konyháiban is megtanulhatunk pár francia szakács-trükköt. A hotel mellett a különleges Versailles-i stílusú, 21 500 négyzetméteres park tündököl fénylő gyémántként, melyben igazi felüdülés lehet a város zajától távol tenni egy frissítő sétát.

Akinek egyszerre kicsit sok lenne ez a több, mint 450 millió dollárért(!) felhúzott rengeteg újdonság, még mindig lazíthat egy pohár whisky mellett a Hemingway bárban, amely pár szebb kárpitot kivéve még most is ugyanúgy néz ki, mint a legendás író fénykorában.

Hemingway Bár

“Az új Ritz Paris olyan, mint a régi, csak sokkal jobb kiadásban.”

Mohamed Al-Fayed

A VILÁG LEGSZEBB LUXUS SPA-I >>

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 10/10