Continental GT Number 9 Edition by Mulliner – erre a névre keresztelték a Bentley 100. születésnapja alkalmából bemutatott új luxusautót. A  limitált kiadású modellt a márkának az első “Bentley Boy” iránti tisztelete és motorsport öröksége inspirálta. A 20′-30′ évek “Bentley Boy”-aként emlegetett Sir Henry Ralph Stanley ‘Tim’ Birkin a márka ügyfele, befektetője és autóversenyzője volt. Az 1930-as La Mans 24 órás autóversenyen egy 9-es számú Bentley Blower-t vezetett, de az ő nevéhez köthető a  4,5 literes,  szupertöltővel 110-175 lóerővel megnövelt teljesítményű széria sorozatgyártásának megrendelése is.

Az úgynevezett Veridian Zöld és Beluga fekete árnyalatokban rendelhető Continental GT hűtőrácsára került felfújásra a jellegzetes 9-es szám, mely egyébként az autó több más pontján is megjelenik. A belső térben a számos helyen elhelyezett “B” logó és a Beluga vagy Cumbrian zöld bőr borítás hivatott képviselni a klasszikus “Bentley Boy” – életérzést. Az eredeti versenyautó erejét és tiszteletet parancsoló megjelenését az alumínium keretbe helyezett, feketére lakkozott, eredeti brit égerfa borítás idézi.

continental-gt-number-9-full-frontr-in-studio-1920x670

 

bentley-continental--4_800x0w

Egy darab történelem minden modellben

Az autó Birkin iránti tiszteletét leginkább a műszerfalon elhelyezett, a Bentley Boy eredeti versenyautó ülésének, restaurálás után eltávolított fabetétjéből származó darabka fejezi ki , mely  a múlt örökségének fontosságát hangsúlyozza. És persze csempész minden limitált darabba egy-egy felbecsülhetetlen értékű Bentley-történelmet.

continental-gt-number-9-front-interior-console-wood--close-up-1920x670

Lenyűgöző design

A különleges árnyalatú fényezésekkel összhangban festették meg a felni küllőket is, az autó oldalán pedig a 18-karátos arannyal futtatott 9-es szám adja a jellegzetes Mulliner-részletet.

continental-gt-number-9-front-wheel-close-up-1920x670

Bár a mindössze 100 darabból álló kollekció egységárai még nem ismertek, a korábbi különleges kiadások árai alapján meglepődnénk, ha a limitáltak limitáltjának árcéduláján 300 000 dollárnál ( kb. 84 millió forint) alacsonyabb összeg állna…

 LA VOITURE NOIRE – A BUGATTI BEMUTATTA A VILÁG LEGDRÁGÁBB ÚJ AUTÓJÁT>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 9.7/10