A szoba akusztikájának javítása

A legfontosabb tényező, amely befolyásolja a hangzást, az maga a szoba, ahol hallgatod a hangrendszeredet. A legszebben a hangok a magas belmagasságú, zárható szobában jönnek ki, de ha pont nem ilyen lakásban laksz, akkor is sokat tehetsz a helyiség akusztikájának javításáért. Lényegesek a visszhangot csökkentő csillapító anyagok, mint a vastag függönyök, a képek és a padlószőnyeg. De akár kifejezetten a zavaró hangok elnyelésére kifejlesztett akusztikai paneleket is beszerezhetsz, amelyek olyanok, akár egy fali kép. A gyöngyvászon és gyapot keverék, vagy fából készült paneleket a hátad mögé, a falra helyezve, érezhetően tompíthatod a hangok durva éleit; sokkal természetesebbé teheted a hangzást.

RW Professional akusztikai panel

Ne a legolcsóbb kábelt válaszd!

Sokan hajlamosak rá, hogy a vagyonokat érő erősítő és hangfal beszerzése után a kábeleken akarjanak megtakarítani, holott, pont a kábelek segítségével lehet még egy közepes minőségű rendszert is jóval tisztább hangzásúvá alakítani! A magas minőségű hangfalkábelek aranyozott vagy ezüstözött rézhuzalból készülnek, így színesítik a hangokat. Sőt, egy megfelelően kiválasztott darab még azt is lehetővé teszi, hogy a mély tónusú hangfalakból, precíz és tiszta magas hangokat halljunk. Ezeknek a kábeleknek a csúcsa az XLR típusú, villa alakú kábel, amelyhez csatlakozó bemenet csak a magas minőségű, high-end termékekben található. Ha már olyan terméket választottunk, amely rendelkezik ezzel a bemenettel, akkor érdemes kipróbálni a réz, ezüst vagy arany alapú kábeleket a minőség további javítása végett.

Xindak kábel díszdobozban

Nem mindegy, hova rakod a hangfalad

A hangfalak legideálisabb esetben úgy vannak elhelyezve a szobában, hogy körülöttük, kb. 60-70 cm-es távolságban nincsen semmilyen más egyéb tárgy. Mivel ezt a gyakorlatban nehéz kivitelezni, így van jó pár egyéb trükk, amivel hasonló hatást érhetünk el! Érdemes a hangfalakat tüskékre helyezni és minél nehezebb, masszívabb állványt választani, amely elnyeli a zavaró rezgéseket. Amit pedig mindannyian megtehetünk, hogy zenehallgatás előtt leemeljük a membránokat védő szövetet, mert ez jelentősen tompítja a hangzást.

Hálózati zajszűrő vagy hálózati filter

A mai modern otthonok tele vannak zavaró jelzéseket küldő eszközökkel, mondjuk Wifivel működő okostelefonokkal, tabletekkel. Ezek az apró zörejek is rontják a hangrendszerek hangzását, így érdemes kiszűrni őket egy hálózati zajszűrő vagy hálózati filter segítségével. Ezek az eszközök a hangfal és erősítő, illetve a fali csatlakozó közé illesztve tisztítják meg az áramot és teszik finomabbá, selymesebbé a hangzást, vagy akár élesebbé a televíziók képét!

Xindak hálózati zajszűrő

Rezgéscsillapító korongok

A végére pedig egy kifejezetten friss, innovatív megoldást hagytunk, a rezgéscsillapító korongokat. A csomagban beszerezhető 3 db korongot, amelyek grafitból vagy rózsafából készülnek, az erősítő alá kell behelyezni ( ügyelve az egyensúlyra), hogy segítségükkel jobban kijöjjenek a készülék magas frekvenciájú hangjai, illetve moderáltabbak legyenek a mélyebb tónusok.

Xindak rezgéscsillapító korongok

Köszönjük a remek tippeket a Hang-Kép Házimozi Stúdiónak, akik egyéni, személyre szabott tanácsokkal is várják a hangzás szerelmeseit!

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 9.3/10