Jégszörp minifánkkal – The Donut Library

A klasszikus amerikai stílusú fánkjairól ismert, ám annál színesebb díszítésű The Donut Library-t mindenki ismeri. A “fánkgyár” tulajdonosai remekül felismerték, hogy a téli hideggel ellentétben most sokkal kevésbé csábító édesség egy puha cukormázas fánk, így a nyári időszakban jeges szörppel kínálják a mini méretűre zsugorodott édességeket. A három féle ízben elérhető jeges frissítők mellett isteni jegeskávéval is kérheted a picike fánkokat, amelyek nem csak cuki megjelenésűek, de még az alakunkra is vigyáznak.

The Donut Library

Budapest 13. kerület Pozsonyi út 22. és 11. kerület Karinthy Frigyes út 18.

Nyitvatartás: H-Sz: 10.00 – 20.00 és V: 12.00- 20.00

Gofri pohárban – Á lá Maison Grand

Azt már eddig is tudtuk, hogy minden ami csomagolt hirtelen szupertrendivé válik, de azt azért nem gondoltuk volna, hogy dobozon kívül műanyag pohárban is lehet gofrit felszolgálni. A francia stílusú konyhájáról és isteni reggeli édességeiről ismert Á lá Maison Grand nem régen nyitotta meg meleg konyháját is és kezdte el forgalmazni ezt a guszta poharas gofrit. Az 1250 Ft-ba kerülő édességet hatalmas gyümölcsdarabok, csokidarabok és számos már választható feltét díszíti, a nyári melegben pedig fagylalttal is kérhető. Létezik ennél stílusosabb munka utáni kikapcsolódás?

Á lá Maison Grand

Budapest 5. kerület Nádor utca 5.

Kürtőskalács fagyival – BOOM Gelato

A hungarikumnak tekintett kürtőskalácsért már a tengerentúlon is megőrülnek, na nem ám a sima cukros-fahéjas verzióért, hanem a mindenfajta földi jóval töltött kalácsokért. Az Egyesült Államokból indult őrület Csehország után szülőhazájába is visszatért és már Egerben és a fővárosban is kapható az isteni kürtőskalácsba töltött fagylalt. Igazi kincs, a hozzám hasonló fagyizóknak, akiknek eddig a tölcsér csak szükséges “rossz” része volt az isteni édességnek.

BOOM Gelato

Budapest Baross utca 5.

Amire még várnunk kell…

Szerintünk csak hetek kérdése és máris előrukkol valaki az elsőre talán eredetinek tűnő, de valójában csak Nyugat-Európát koppintó alábbi édességőrületekkel. A töltött fagyik úgy tűnik az idei szezon igazi sztárjai, mert a spanyolok a jellegzetes, churros nevű cukros fánkot töltik a jeges frissítővel, a britek pedig sós perecben szervírozzák az isteni karamellás édességet. A churrost és a sós karamellát már most is imádjuk, így valószínűleg kígyózó sorok állnak majd az újonnan nyíló fagyizók előtt. Ha esetleg valamilyen nyári szezonális business-ben gondolkodunk, akkor felejtsük el a fagyasztott joghurtot és próbáljunk ki valami igazán “eredetit”.

 

 

4 FRISS TAVASZI PROGRAM A FŐVÁROSBAN>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 8/10