Monaco a luxus otthona, aki már járt erre, az tudja, hogy itt minden pillanatban valami drágaságon akad meg a szemünk. Az utakon folyton Ferrarikba, és Lamborghinikbe botlik az ember, a tengeren pedig jachtdugó van. 

 Monaco-Monte-Carlo-t

Íme, pár ötlet, hogyan töltsd el úgy a napjaid, ebben a kis országban, hogy ne érezd úgy, hogy valamit kihagytál volna az életedből:

  • Vidd haza a jackpotot a Monte Carlo Kaszinóból. Minden délután 2-től nyitja kapuit, a rulett, Black Jack vagy a póker szerelmesei számára. A dress code-ra érdemes odafigyelni, hiszen nem megfelelő öltözetben még a milliomosokat képesek elutasítani. A kaszinó környezetében, igazán szép házak, és drága autók parkolnak. Az éjszakai élet nyüzsgése ezen a környéken páratlan.
  • Bérelj egy vadító sportautót, amivel körbejárhatod a világhírű Forma -1 pályát. Ez a szűk pálya az F-1 legveszélyesebb pályái közé tartozik, és mivel a legrövidebb is, itt futják a legtöbb kört. Ennek ellenére mégis ez a legnagyobb presztízsű futam az összes közül.

hire-ferrari-488-spider-in-cannes-hire-488-spider-cannes-france-top-car-monaco

  • Vitorlázz stílusosan a türkizkék Mediterrán- tengeren, az általad kiválasztott luxus jachton. A kikötőben sétálva tényleg a világ legdrágább, legjobb és legújabb euró milliókat érő jachtjait csodálhatjuk meg.
  • Nézd meg felülről az országot egy helikopter túra keretein belül, a látvány pazar.

nintchdbpict000327269772

  • Látogasd meg a királyi örökséget, jelenleg II. Albert Hercegnek az otthonát. Ide már csak a kilátás miatt is érdemes ellátogatni. Több toronnyal, épülettel, kápolnával kecsegteti a látogatóit. A monacói Katedrális, neoromán stílusban épült, ahonnan pazar kilátásban lehet részünk a kikötőre, és a csodálatos házakra.
  • Ne felejts el shoppingolni sem, erre a Casino Square a legalkalmasabb helyszín, helyi és világhírű dizájnerek butikjai várják az érdeklődőket

 

Amit, még Monacoról tudni érdemes;

A világ második legkisebb országa a Vatikán után, és mégis minden harmadik ember milliomos. A Francia rivérán helyezkedik el, és összesen 38.300 ember él itt, és a világ legsűrűbben lakott országa.  Monacoról olyan adatokat is lehet találni, hogy itt nincs egyáltalán szegénység. A városállam vezetői fő célja, hogy a külföldi szuper gazdagokat csábítja ide, és ennek következtében a helyiek is profitálnak. Hogy ennek mi a legfőbb oka? Az hogy itt nincs személyi jövedelemadó. Ezek után már érthető, hogy az igazán jó módú lakok miért járnak helikopterrel munkába.

 

Hogyan juthatsz el Monte-Carlóba?

Monte Carlóhoz a legközelebbi reptér a nizzai, ide Budapestről egy Wizz Air járattal, vagy Bécsből a, Eurowings-szel. Ha esetleg ezek a járatok nem lennének megfelelőek, akár autóval sem nehéz ide eljutni. Mindössze 1243 km-re van Budapesttől, amit akár 12 óra alatt teljesíteni lehet. De ha igazán stílusosan akarsz megérkezni, szinte kötelező Private Jet-el érkezni.

 

T0417VICTORMONACO_HR