A luxusásványvizek piacán alapvetően 2 irányzat hódít. Az egyik a víz lelőhelyére fókuszál, amely lehetőleg egy olyan aprócska sziget, amit nem is ismerünk, vagy a fényűző csomagolás kerül előtérbe, hogy táska helyett mutogathassuk a bevásárló túránkon.
Nézzük a Top10 befutót!

1, Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani- 14 100 000 Ft/ 750 Ml

A Világ legdrágább ásványvizei 1

A Fijiről érkező forrásvíz már lelőhelyében sem utolsó, de az árat leginkább a 24 karátos aranyból készült palack dobja meg. Az eldorádói Aranyvárost megidéző dizájn Fernando Altamirano nevéhez fűződik, aki nem új a szakmában, hiszen korábban hasonlóan kisstílű konyakosüveg elkészítésére vállalkozott. Természetesen bőrtokban érkezik a frissítő, de ki ne mutogatná inkább ezt a csodát?

2, Kona Nigari Water- 94 470 Ft/ 750 ml

A Világ legdrágább ásványvizei 2

A Japán, de Hawaii forrásból érkező víz inkább összetételében különleges. Hiszen a literszámra fogyasztó kuncsaftoknak tónusosabb testet, karcsúbb alakot és nyugodtabb közérzetet ígér. Egy próbát végülis megér, nem?

3, Filico- 51 460 Ft/ 750 ml

A Világ legdrágább ásványvizei 3

Szintén Japánban készítik a pusztán csomagolása miatt emelkedett árú Filico vizet, amelynek különlegességét a színarany kupak adja. Meg persze az sem elhanyagolható, hogy a párunkat is meglephetjük vele, hiszen királynő és király verzióban is kapható.

4, Bling H20- 9400 Ft/ 750 ml

A Világ legdrágább ásványvizei 4

A top 3 és egy szabadesés után, de még mindig elég borsos áron juthatunk hozzá a gyöngyöző pezsgők ünnepiességét és a víz frissítő erejét egyesítő Bling ásványvízhez. Ha a Swarovski kristályokkal díszített palackot netán szemtelen módon újratöltenénk, felejtsük el hiszen, a pezsgőkhöz hasonló ezüst szalaggal lezárt kupak hiánya úgyis mindenkinek feltűnik majd.

5, Veen- 5400 Ft/ 750 Ml

A Világ legdrágább ásványvizei 5

A Finnországból érkező ásványvíz láttán már nem is lepődünk meg annyira, hogy kísérteties hasonlóságot mutat a csomagolása a szintén finn és szintén átlátszó folyadékot tartalmazó nemzeti itallal. Leginkább a gyorsabb szomjoltási készséget és nagyobb hidratációt ígérő reklámok miatt figyelhetünk fel rá, de érdekes kísérlet lenne a szintén átlátszó nemzeti itallal való vegyítés is.

6, 10 Thousand BC- 3200 Ft/ 750 Ml

A Világ legdrágább ásványvizei 6

A csomagolásában inkább egy csúnyácska borra emlékeztető vizecske Kanada elhagyatott részeiről érkezik, a civilizációtól távol, így a tisztasága legalább garantált.

7, AquaDeco – 2820 Ft/ 750 Ml

A Világ legdrágább ásványvizei 7

Szintén Kanadából érkezik 2007-s év legjobb szénsavmentes tavaszi vize, elméletben ArtDeco, gyakorlatban egy gyengécske bájitalra emlékeztető csomagolással. Tényleg akarunk ezért 12 dollárt fizetni?

8, Lauquen Artes Mineral Water- 1410 Ft/ 750 Ml

A Világ legdrágább ásványvizei 8

Az Andok lábától, 1500 méter mélyről érkező vizecske a tisztaság és a frissesség jegyeit hordozza magában. Egy könnyű olasz ebédhez kiegészítőként tökéletes.

9, Tasmanian Rain- 1200 Ft/ 750 Ml

A Világ legdrágább ásványvizei 9
Az Ausztrália partjainál egy kis eldugott szigetről, Tasmániáról érkezik az esővízből nyert különlegesség. De komolyan eltudjuk azt képzelni, hogy addig várakoznak a nyitott palackok a pusztában, amíg az időjárás kegyeskedik megtölteni őket?

10, Fine- 1200 Ft/ 750 Ml

A Világ legdrágább ásványvizei 10

A lezárás végett, de közel sem utolsó sorban, a gyönyörű, letisztult csomagolású Fine szintén Japánból érkezik, az 5 dolláros áron, már szinte ingyen. Azért az edzőteremben elkortyolgatni jó lesz, ha másra nem is.

Az impozáns lista áttanulmányozása után eldönthetjük magunk, hogy szeretnénk kitűnni a tömegből, vagy inkább maradunk az ehhez képest költségkímélő Evian mellett.

Billionaire életérzés
7/10
Exkluzivitás
7/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 7.3/10