Mindenki szeretné megtalálni azt a csak rá jellemző illatot, amely magabiztossággal, energiával tölti fel, kellemes és csábító. Billionaire barátaink természetesen nem a drogériák polcain keresgélnek, sokkal inkább parfümőrök segítségét kérik, akik csillagászati összegekért készítik el az egyedi esszenciákat. Ha pedig épp nincs kedvük fél évet várni a kreációra, betérnek a Clive Christian szalonjába, hogy egy hasonló árkategóriájú luxusillatot válasszanak.

Clive Christian

Clive Christian dizájner 1978-ban hozta létre a saját nevét viselő birodalmát, amely indulása óta az angol luxus szinonimájaként szolgál. A kezdetektől fogva megakarta testesíteni azokat az alapvető értékeket és időtálló minőséget, amely korábban az angol lordok sajátja volt. A kezdetben bútorokat gyártó cég a parfümök irányába terjeszkedett, a tervező szenvedélyes illatimádatának köszönhetően. Megvásárolta, az 1872-ben alapított patinás angol Crown-parfümházat, amelyet irányítása alatt megmentett a válságtól, majd luxusmárkává emelt. A parfümökön ma is megjelenő jellegzetességként az angol koronát hitelesen mintázó kupak díszeleg, amelyet maga Viktória királynő engedélyezett.

Clive karrierjét az innovatív értékesítés indította be. A 90′-s években mindenki tömegparfümöket vásárolt, de a tervező ügyesen felismerte a kézműves, egyedi kialakításban rejlő lehetőségeket és a legendás múlt közvetítését, amely kapcsolatba hozza a ma vevőit azzal a viktoriánus misztikummal, amelyet csak hírből ismerhetünk.

 

2011-ben került be a köztudatba a reklámokkal, hirdetésekkel nem élő márka, mikor is megjelentették a brit királynő uralkodásának 60. évfordulójára a No. 1-s illatuk, limitált Baccarat kristályos kiadását. A Guiness-rekordok könyvébe is bekerült parfümöt közel 900 000 Ft-s áron vesztegették.

Clive Christian No. 1

Ha sajnos erről a limitált csodáról lemaradtunk, egyelőre be kell érnünk a boltokban is beszerezhető mezei verziókkal. A cég 10 illatot magába foglaló kollekciójának egyik legnépszerűbb darabja az X, amelyet az egzotikus elegancia megtestesítőjeként tartanak számon, köszönhetően a virágos-gyümölcsös illatkombinációnak és az édeskés fűszereknek. A trópusi hercegnők illata 90 000 Ft körüli áron mozog jelenleg, amely átlagosnak mondható a kínálatot szemlélve.

Ettől még borsosabb áron érhetőek el a Private kollekció darabjai, amelynek idén érkezett új családtagja az L máris hatalmas sikernek örvend. Az X-nél egy sokkal karakteresebb illatról van szó, köszönhetően a friss fűszereknek a vaníliának és pacsulinak. A közel 96 000 Ft-s árat a paprika és a damaszkuszi rózsa illetve jázmin eszenciákkal indokolják a tervezők.

A márka női és férfi illatokat is kínál, de a résztulajdonos Victoria szerint, ez ne szabályozzon be minket a választásban. Mindenkit bátor kísérletezésre bíztat az illatok világában, de vajon ő maga is halomra vásárolná a 90 000 Ft-s átlagáron mozgó parfümöket, hogy megtalálja közülük a tökéleteset?

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
7/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 8.3/10