BDSM2

Mind a könyvben, mind a filmben a BDSM betűszóval rövidített szexuális szokásokból kapunk egy kis ízelítőt, ám feltűnően visszafogott és természetesen romantikus kiadásban. Maga a rövidítés, a Bondage( Kikötözés), Discipline( Fegyelmezés), Domination( Uralkodás), Sadism( Szadizmus) és a Masochism ( Mazohizmus) kifejezésekből tevődik össze, amely tökéletesen kifejezi ezt a sokak szerint betegnek és bizarrnak titulált szexuális gyakorlatot.

Vannak, akik a light verziót, mint a kikötözés vagy a szembekötés, egy kis fűszerként viszik a szexuális életükbe, mások viszont már életformaként tekintenek a Mester, Alárendelt szerepre. A BDSM követők 2 csoportba szedhetőek, a DS gyakorlóinak az alá-fölé rendeltségi viszony okoz örömöt, sokszor már maga a megalázkodás vagy a térdelés is agyi kielégüléshez vezet. Míg az SM követői magában a fájdalomban és a büntetésben lelnek kielégülést, bár azért itt sem brutális összeverésre kell gondolni, mivel ezt továbbra is nemi erőszaknak vagy családon belüli erőszaknak nevezik. Persze a “fajok” keveredéséről is beszélhetünk, mert általában a fegyelmezés a büntetést is magában foglalja, így nehéz elválasztani a pusztán csak uralkodni vágyókat és a “fájdalmas gyönyört” keresőket. De mindkét esetben szükség van Dom(ina)-ra, aki kivívja az alárendeltjének( szub-jának) a feltétlen a tiszteletét, odafigyeléssel, csábítással és törődéssel, hiszen csak ezek mellett tartható fel hosszabb távon is a viszony.

Magának az aktusnak a helyszíne, amelyet a BDSM követők szeánsznak neveznek, lehet egy külön erre a célra berendezett stúdió, ahol a Mester fogadja az alárendelteket, vagy ha közelebbi kapcsolatban vannak egymással a felek, akkor randevúnak is tekinthető, illetve a hitvesi együttélés során ugyanúgy illeszkedik bele a felek életébe, mint a sima “vanília” kapcsolatokban a szeretkezések.

Az együttlétek során a büntetés szinte minden esetben szerepet kap, mivel a domináns egyéneknek ez okoz kielégülést. Ez lehet gyengébb esetben fenekelés, komolyabb esetben korbácsolás. Ugyanúgy, ahogy kötelekre vagy bilincsekre is számítani lehet, az  uralkodni vágyók miatt. Utána kerülnek elő nagy eséllyel a különböző csipeszek, akár árammal működő berendezések, de lehetőség van anál és hugycső-tágításra is. Ezek már kevésbé hangzanak romantikusnak.

BDSM1

Milyen a jó Mester?

– Érzelmileg nyitott

– Következetes, megbízható, nem felejt el sem büntetni sem jutalmazni

– Megérti, hogy szolgáinak vágyait neki is el kell fogadnia, nem vitatja azokat

– Tisztában van a szükséges ismeretekkel

– Hálával fogadja a szolga testi “ajándékait” és nem használja ki azokat

– Betartja az előre megbeszélt feltételeket

Milyen a jó Alárendelt?

– Csábító, ápolt

– Lelkileg kiegyensúlyozott

– Vállalja a döntései következményeit

– Fantáziadús, Ötletes

– Ő maga fogadja el a Mesterét, szeretőként és tanítóként tekint rá

– Megvalósítja önmagát is a szexuális együttlétek során

Magyarországon mindössze pár ezren követik ezt a furcsa szexuális életvitelt, bár lehet, hogy az említett film megtekintése után pár száz meggondolatlan jelentkező is akad köztük. Külön társkereső oldalak, fórumok is léteznek, aki esetleg még ezek után is szívesen kipróbálna egy ilyen jellegű együttlétet ( SMPixie, HediniSM). Előtte viszont nem árt megtekinteni pár filmet az internet végtelen “tékájából”, csak hogy el tudjuk képzelni, mire is számíthatunk( bár annyit azért előre vetítenénk, nem véletlen, hogy a felnőtt filmeknek csupán elenyésző 5%-a készül ebben a stílusban).

BDSM3

Egy valami viszont biztosan látszik, hogy a BDSM gyakorlatot komolyan vevők személyisége alapvetően úgy alakult ki, különböző okok miatt, hogy vagy Uralkodó vagy Szolga szerepbe vágynak, erre nem lehet őket rákényszeríteni, vagy hosszú távon megszerettetni ezt az életformát. Ezért tűnik érdekesnek és hihetetlennek, hogy a romantikus szerelemre vágyó Anastasia és a lelkileg sérült, ezen az életformán nevelkedett, a romantika teljes hiányában élő Mr. Grey kapcsolata, hogyan képes egymásra találni. Nos, a valóságban, sehogyan.

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.7/10