Az IBUSZ utazási iroda számos körutazást kínál az érdekes kirándulásokra és kényeztető pihenésre egyszerre vágyó nyaralóknak. A lehetőségek közül nekünk Panama tűnik a legérdekesebbnek, mivel egy előttünk kicsit ismeretlen, egzotikus térségről van szó, amelyről leginkább (hanem kizárólag) a Panama-csatorna jut eszünkbe. Az ország viszont ettől sokkal több érdekességet és kincset rejt, amit érdemes legalább egyszer az életben felfedezni!

A 11 napos/9 éjszakás körúton 4-5 csillagos szállodákban látnak vendégül minket, legyen szó városnézésről vagy tengerparti pihenésről. Az Air France/KLM járatain közelíthetjük meg a fővárost, ahol 2 éjszakát töltünk, majd az általunk választott tengerpart és hotel felé visznek minket a transzferekkel. Akinek ez a 2 napos program kicsit kevésnek bizonyulna számos fakultatív lehetőség közül választhat, aki viszont bőven beéri a főváros megismerésével, annak a luxusszállodák szolgáltatásai nyújtanak majd felejthetetlen élményt.

Panama City, a modern világváros

A főváros, Panama City, a Csendes-óceán egyik nyüzsgő központja, ahol még a 2008-as világválság hatására sem állt meg az élet. Egymás után épülnek a szebbnél szebb felhőkarcolók és zárkózik fel látványosan a térség a népszerű világvárosok sorába. A körutazás első két napján a városban barangolva nem csak a modern épületeket, hanem a kolonális óvárost Casco Antiguo-t is megismerhetjük, majd pedig áthajózunk az indián faluhoz, ahol bepillantást nyerhetünk egy autentikus törzs életébe. A kirándulás keretében vízeséseket mutatnak nekünk a törzsi vezetők, sőt a helyi asszonyok még ebédet is készítenek! Az este folyamán folklór vacsorával várják a megfáradt utazókat a hotelben, de a kalandvágyók akár a nyakukba is vehetik a várost, és megforgathatják a fölös valutáikat a kaszinó negyedben.

Skyline Panama City

Fedezd fel a Panama csatornát!

Természetesen a körutazás során lehetőséget biztosítanak az emberiség egyik legnagyobb vállalkozásának, a Panama csatornának a megtekintésére is. A kirándulás során érdekességeket tudhatunk meg a csatorna építési körülményeiről és többek között megnézhetjük a „Puente de las Americás”, Észak és Dél Amerikát összekötő hidat. A túra folytatásaként a Gatun-tavon hajókázva a majmok szigetére is ellátogathatunk és fényképezkedhetünk a kapucsínó makikkal.

Luxus kényeztetés a fehér homokos tengerparton

A kirándulások után 7 napig Playa Bonita vagy Playa Blanca idegenforgalmi központokban élvezhetjük az all inclusive tengerparti pihenést. A gyermekes családoknak egyrészt a Westin Playa Bonita Spa Resort 4 csillag superior, másrészt a RIU PLAYA Blanca Spa Resort 4 csillagos szolgáltatásait javasoljuk. Mindkét hotelben több kisebb nagyobb medencével, mini club-al, zenés programokkal, és 4-6 ágyas szobákkal várják a kikapcsolódni vágyókat.

A nászutasoknak inkább a Playa Blanca Beach Resort 4 csillagos hotelt javasoljuk, ahol lagúna medencével, szabadtéri mozival és több night clubbal is biztosítják, hogy sose teljenek unalmasak az esték.

A luxus szerelmesei viszont a JW Marriott Panama Golf&Beach Resort 5 csillag delux-ba foglaljanak, ahol első osztályú finomságokkal, 50 négyzetméteres szobákkal, golfpályával és oázishoz méltó környezettel kedveskednek nekünk!

A hotelekben lehetőség van továbbá helyet foglalni a fakultatív programokra, melynek keretei között, a teljesség igénye nélkül; túrázhatunk a Gaital Nemzeti Park esőerdeiben, kikapcsolódhatunk Isla Iguano lakatlan szigetén, karneválozhatunk és ördögmaszk készítőket is megfigyelhetünk munka közben.

JW Marriott

Ezek után a kérdés már csak annyi, hogy mikor indulunk?

További részletek is foglalási lehetőség a www.ibuszalomutak.hu –n!

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10