Elsőre olyan érzésünk volt, mintha skandináv művészek munkáit vennénk sorra. Világos fa felületek, funkcionalista kialakítás és letisztult design jellemezte a kiállított darabok többségét. Ezek a határozott vonalvezetésű, de nem túl mesterkélt darabok párosultak lenyűgöző pasztell árnyalatokkal és meleg föld színekkel. A páratlan pasztell színek tették a kiállított bútorokat és textíliákat hamisíthatatlan magyar design termékekké, amelyek kicsit lázadó szelleműek, kicsit „elhasznált” stílusúak, kicsit hippik és kicsit sem kommerszek. Egyszerűen sugárzik belőlük a „coolság” . Az anyaghasználatot tekintve egyértelműen a világos fa volt a menő, de nagyon érdekesek voltak a kemény papírból vagy filc anyagból készült lámpaburák, a műanyag tárgyak és a műfüves borítású darabok. A természet közelséget sugalló gyepszőnyeg tárgyak közül egyértelműen ez a focipálya ihlette meccsnéző fotel volt a kedvencünk.

Minimalista szerelmesek figyelem!

A Treetime bútorok tervezője Gulyás Rita, olyan tárgyakat szeret tervezni, amelyek nem csak szépek, de praktikusak is és minimalista megjelenésükkel nem túl hivalkodóak, de mégis feltűnőek. A skandináv design boltok darabjait simán űberelő konzolasztal és a tükrös cipősszekrény design-ja annyira tökéletes, hogy láthatatlanul ragad magával bárkit, aki rá pillant.

Sarkvidéki hangulat

A kedvenc textíliánk Molnár Réka nevéhez fűződik, akit eddig leginkább aranyos, mintás bögréiről ismerhettünk. Az általa tervezett jegesmedve mintás párnák árnyalatai annyira finomak és ragyogóak egyszerre, hogy képtelenség levenni róla a szemünket. Legyen tél vagy nyár, a nappali vagy a hálószoba elengedhetetlen kellékei ezek a puha kispárnák.

Egy asztal a szoba középpontjában

Boch Gábor pókszerkezetű asztalai voltak ezen a fronton a legszemrevalóbbak. Ez a gyönyörű, sötét fa- fű zöld kombináció igazi éke lehet a Te nappalidnak is! Távolról és közelről is, olyan érzését kelt a belső lakkozott fa borítás, mintha az asztal közepe drágakőből készült volna.

settedesign.hu

Csajok figyelem

Végre egy tervező, aki az igazi lányos lányokra is gondol! Az „Audrey” névre keresztelt gyönyörű pasztell rózsaszín öltözőasztalt például Audreay Hepburn utánozhatatlan, elegáns stílusa ihlette meg. A bársonyból készült fogantyúk is a színésznő egyik kedvenc anyagára utalnak. A szekrény fölött egy elsőre teljesen fekete faliszőnyeget látunk, de ha jobban megnézzük, észrevesszük benne a dombornyomott feketepárducot is! Csak idő kérdése, hogy a plüss faliszőnyegek leváltsák a mozaik szerűen elrendezett fali dekorációkat. Helena Darbujanova webshopján is érdemes körbenézni, mert az asztalhoz hasonló gyöngyszemekre bukkanhattok!

Így még finomabb a reggeli kávé

A lengyel frontot erősítette a Meesh Stúdió csapata, akik egyrészt érdekes és praktikus polcaikkal, másrészt fekete-fehér, különleges domború felületű bögréikkel lopták be magunkat a szívünkbe. Egy ilyen bögréből jobban esik a reggeli kávé, na meg persze az Instagramon se mutat rosszul.

Konyhaállomás kicsit másképp

Ki mondta, hogy a konyhabútornak feltétlen a sarokban, a falba építve kell elhelyezkednie? A lengyel, Barbara Stelmachowska megalkotta a környezetbarát konyhaállomás prototípusát! Praktikus felső polc az edényeknek, beépített gázrózsák, felfüggesztett víztartály és beépített mosogató, ami egy vödörbe önti az elhasznált vizet. Ja, és az asztalba helyezhető fűszernövénykéről még nem is beszéltünk! Így kell újragondolni valami olyat, amit eddig megváltoztathatatlannak hittünk!

 

TAVASZI FELFRISSÜLÉS AZ OTTHONODBAN>>

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10