@olganoskova

Olga Noskova

Az orosz hölgy napjaink egyik legnépszerűbb cukrásza és közösségi média híressége. Instagramon, több mint 600.000 rajongója várja izgatottan naponta frissülő torta-fotóit. Népszerűségét a hibátlanul fényes, változatos színekben és mintákban pompázó,úgynevezett tükörmázzal bevont süteményeinek köszönheti. Ezek közül a leggyönyörűbbek( már ha lehet választani) a különleges márványmintázatú torták, amelyek vagy világos azúr, übertrendi lila vagy mosolygós pasztell árnyalatokban tündökölnek. Nektek lenne szívetek felvágni egy ilyen gyönyörűséget?

      

 

         15577530_1276085442411718_1630925105_n

Tortái mellett különleges textúrájú, ételfestékkel színezett piskótái és szemet gyönyörködtetőek. Az élénk árnyalatú, finoman színátmenetes süteményeket előszeretettel kombinálja tükörmázas részletekkel, így kísérletezve a színek és a textúrák párosításával.

Nem csak kívülről, de belülről is precízek a süteményei, melyeket bár nem volt még szerencsém megkóstolni, látatlanban is bizalmat szavazok nekik.

@majachocolat

Maja Vase

A dán cukrászhölgy süteményei tele vannak belga csokival! A több süteményes könyvet is jegyző Maja az ünnepi szezonban káprázatos, karácsonyfa gömböknek kinéző csoki-mousse díszítéssel dobja fel az unalmas fehér vagy tejcsokoládé tortákat. Szezonális termékei változatos színekben rendelhetőek, így össze tudjátok hangolni őket az asztaldíszekkel!

Nagyobb méretű tortái mellett a mini-tortái is említésre méltóak! Az aprócska sütemények választhatóak a nagyobb torták díszítéseivel, vagy akár gyümölcsből készülő muosse-feltéttel is. Természetesen a csokis csodák mellett a karamella sem hiányozhat a repertoárból, amely kissé sós utóízzel az év egyik legnépszerűbb párosítása.

Maja a híres dán rum-golyókat is kreatívan készíti, például tejcsoki-mousse-ból készült sapkát helyez, a darált mogyoróba vagy mandulába forgatott édességekre.

Külön örömhír, hogy blogján a sütemények receptjeit is megosztja rajongóival, így a vállalkozó szelleműek otthon is nekivághatnak a meseszép finomságok gyártásának. Abban azért kételkedek, hogy a recepteket olvasva egy “egyszerű földi halandó” is képes elkészíteni őket, de szokták mondani, Próba szerencse!

@ohsprinkles

Anett

Anett munkáit látva teljesen biztosak lehetünk benne, hogy a brit édességek nem csupán a karamellás pudingokban merülnek ki.  A tehetséges colchester-i lány specialitásai a francia macaronok, melyeket ezerféle ízben és mintázatban kínál vásárlóinak. Az élénk árnyalatok mellett a színátmenetes “ombre” és márvány mintázatú macaron-jai is lenyűgözőek, amelyek étcsokoládés, fehér csokis, gyümölcsös vagy Jack Daniel’s  whisky krémmel töltve is kérhetőek.

15497760_1276085492411713_582032878_n        15554893_1276085495745046_390324049_n

Macaronjai mellett a szivárvány mintás, hercegnős cupcake-jei is imádnivalóak, de a Saint Patrick napjára megálmodott, fodormentás-étcsokoládés különlegesség sem nevezhető éppen kommersz édességnek.

   

A tehetséges fiatal lány kézműves, csokoládé bonbonok készítésével is foglalkozik, melyeket csillámos, ragyogó fényű bevonatuk tesz egy igazi varázslatos, Billionaire édességgé!

@tiersandco

Ashley Raphael

Idén a cukrász-világ slágertermékei a mindenféle földi jóval „megpakolt” és „lefolyatott” tortacsodák. A műfaj egyik legismertebb nemzetközi képviselője a Tiersandco álomcukrászata, ahol az esküvői tortáktól kezdve a szülinapi névre szóló süteményekig szinte bármilyen elképzelést megvalósítanak.

Ashley Raphael legkeresettebb alkotásai a Kinder csokival, Kinder Bueno-val, M&M cukorkákkal és nutellával díszített torták, ahol még a komplett nutellás-üveg díszítőelemként történő felhasználása sem kizáró ok.

    

Nekem személyes kedvenceim a kissé „dark-os”, gótikus stílusú fekete- fehér remekművek, melyek akár a Körből ismert horror-kislány szülinapjára is készülhettek volna. Ezek a márványos, sötét, metállal élénkített torták, szerintem a nagybetűs Elegancia megtestesítői.

Ha azt hittétek volna, hogy a Nutellás-üveg a túlkapás, akkor vessetek egy pillantást a Candy Crush- cukrász verziójára. Nyalóka, pillecukor, savanyú cukor, színes rágó és megannyi gyermekkori kedvenc halmozódik a rózsaszín csoda tetején!

Ki mondta, hogy egy torta nem lehet asztaldísz! Ezzel a virágos, macaronos pasztell kreációval még a dohányzóasztal virágcsokrát is helyettesítheted!

@tortikannuchka

Az orosz Tortikannucha emeletes kreációiból egyszerűen sugárzik az elegancia és a stílus! Elsősorban esküvőkre és partykra ajánlott emeletes tortáik szinte egytől-egyik utánozhatatlan, érdekes és más-más technikával készülnek, melynek eredménye a semmihez sem hasonlítható, szemet gyönyörködtető megjelenés.

Álomszép süteményeik egyik kedvelt díszítő eleme a fényes metál borítás és a rózsaszirmokat mintázó, ételfestékkel színezett mintázat. Láttatok már ettől vagányabb párosítást?

A cukrászat teljesen újraértelmezi a modern torta fogalmát és szívesen készít mintáktól és mindenféle sallangtól mentes, pusztán a textúrák játékosságára építő izgalmas alkotásokat is.

Ezen a ponton pedig eljutottam oda, hogy nem találok szavakat. Művészi, Elegáns és Utánozhatatlan.

 A BEAUTY-RAJONGÓK KÍVÁNSÁGLISTÁJA>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9.3/10