Ha azt mondja valaki, hogy pezsgő, egyből egy kellemes, exkluzív, ünnepi érzésünk támad. Semmi más italhoz nem hasonlítható, és bármilyen fogadáshoz a legjobb megoldás. A gyöngyöző buborékok játéka, megteremti a tökéletes hangulatot egy sikeres, céges pohárköszöntőhöz, vagy éppen a pároddal egy romantikus éjszakához.

A pezsgő, mint más luxuscikkek megtalálhatóak, mindenféle árkategóriában, Magyarországon a tehetősebb réteg, Dom Perignon, Möet & Chandon, vagy VeuveClicquot termékeit részesíti előnyben, Amerikában ez a réteg, már 1000 dollár felett vásárol 1-1 palackot, hogy méltó módon ünnepelhessen.

Tudod, hogy melyik pezsgő a legdrágább a világon? Vajon, kinek jut eszébe ilyen pezsgővel ünnepelni? Milyen íze lehet? És mitől ilyen borzasztóan drága?

Gout de Diamants, Taste of Diamonds
gout de diamants

A világ legdrágább pezsgője címet 2019-ben a fent említett, Gout de Diamants, 2013-as érlelésű francia pezsgő nyerte el. A limitált szériás palackokat a híres luxus dizájner Alexander Amosu álmodta meg. Fehér aranyat és gyémántot applikált az üvegekre, még magasabbra emelve az isteni nedű értékét. Amit a csomagolásról tudni érdemes, hogy a kézzel készített, Superman logo 48 gramm, tömör 18 karátos fehér aranyból, melyet a közepén egy 19 karátos fehér gyémánt ékesít.

A pezsgő elkészítéséhez három igazán rendkívüli szőlőfajtát alkalmaztak, Pinot Meunier, Pinot Noir, és a legkülönlegesebbet, amit Franciaországban csak 8 hektáron termelnek, Grand Cru Chardonnay, amivel megalkották a habzó tökéletességet. A fogyasztók véleménye szerint a szájpadlást felfrissíti, az illata virágzó, majd bársonyosan selymes. Aki ezt megkóstolja egy igazán elegáns aromát, és egy intenzív íz-világot élhet át.

Mivel, egy pazar limitált szériás kiadásról van szó befektetők és a gyűjtök hamar lecsaptak az első darabokra, ami 2013-ban még csak 1.500.000 dollárt ért. Mára már elérte 2.07 milliót, nagy valószínűséggel ez az érték exponenciálisan növekedni fog a jövőben.

8-champagne-gout-de-diamant-1

billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
Overall score: 10/10