Egy új karóra kiválasztása sosem egyszerű döntés. Különösen akkor nem, ha ajándékot keresel és nem saját magadat szeretnéd meglepni. Persze a több százezres vagy akár milliós modelleket forgalmazó üzletekben szakszerű tanácsadás is jár a vásárlás mellé, de ha olcsóbb árkategóriában gondolkozol és egy jó minőségű, divatos órát szeretnél, akkor bizony nem egyszerű megtalálni az árérték-arányban is megfelelő márkákat, modelleket. A JACOB JENSEN dán, design karórák márkaképviselőinek segítségével összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, amelyeket mindenképp fel tenned magadnak a vásárlást megelőzően.

Minden napi használatra vagy alkalomra?

Triviálisnak tűnik, mégis sokan nem veszik számításba a vásárlásnál, hogy az adott karóra inkább a hétköznapokban vagy inkább egy-egy alkalom során mutasson jól viselője csuklóján. Ha jól ismered a ruhatárát annak, akit meg szeretnél lepni, akkor gondolkozhatsz egyszerűbb, sportos vagy sportosan elegáns modellekben, de ha kicsit bizonytalan vagy, akkor egy ékszernek is beillő, elegáns modellt válassz.

Nem elhanyagolható a minden napi viseletre szánt óráknál, hogy mi az illető személy foglalkozása. Ha esetleg fizikai munkát végez, vagy sokat sportol akkor érdemes egy strapabíró, stopperrel felszerelt modellt választani. A munka mellett fontosak lehetnek az óraviselési szokások is, mert ha például több órája is van az illetőnek, amiket rendszeresen cserélget, akkor nem szerencsés automata szerkezetes órára költeni, hiszen a fiókban tárolás idejére már nem biztos, hogy elegendő energiája marad az órának, így akár egyszerűen meg is állhat. Hölgyek esetében az ékszereket lehet fontos megnézni; ha valaki inkább arany ékszereket visel szívesen, akkor nem célszerű ezüstös vagy rózsa arany árnyalatú órát választani.

452 angle                                          455 angle

 

Nézd meg a JACOB JENSEN ECLIPSE karórák többi árnyalatát is

Mit érdemes tudni a bőrszíjas órákról?

Az elegáns bőrszíjas modellek irodai viselethez remekül passzolnak. Egy fekete vagy barna szíjas óra gyakorlatilag minden zakóhoz és farmer-póló összeállításhoz is remek kiegészítő. Ami előnye, hogy sokkal kifinomultabb hatást kelt a fém szíjas modelleknél, könnyebb, kényelmesebb viselet a minden napok során. Hátránya viszont, hogy a szíj idővel elhasználódik, gyakori viselés mellett kb. 1 év egy óraszíj élettartalma. Így bőrszíjas modellek esetében a vásárlásnál azt is célszerű megkérdezni, hogy az adott üzletben van-e lehetőség új szíj vásárlására vagy egyáltalán a szíj cseréjére.

 

A JACOB JENSEN STRATA karórákhoz különböző színű, cserélhető szíjakat is vásárolhatsz

Mit tegyek fémérzékenység esetén?

Ha valaki fémérzékeny, akkor sajnos a fémszíjas modelleket érdemes elvetni az ajándékválasztásnál. De fém, nem csak a szíjban, hanem az óra szerkezetében és a csatban is van! Ebben az esetben antiallergén, bőrbarát titánium tokos és csatos, bőrszíjas modellt lehet célszerű ajándékozni.

Súlyos vagy könnyebb fém óra?

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a fémszíjas modellek szinte minden esetben súlyosabbak a bőrszíjas karóráknál. A fém órák súlyát viszont nagyban befolyásolja, hogy nemesacélból vagy titániumból készül az óra tokja. A nemesacél egy tartós, ellenálló anyag, mely súlyosabb, masszívabb hatást kelt, míg a titánium órák könnyebbek és általában matt fényűek. Így ha a fő cél, hogy kényelmes legyen viselni az órát, akkor egy titánium tokos modell talán jobb szolgálatot tehet.

Világos vagy sötét legyen a számlap?

Egyre divatosabbak az óra szíjától eltérő árnyalatú számlappal kialakított órák. Ajándékozás terén talán picit kockázatosabbak ezek a termékek, mivel nem csak az óra szíjának hanem a számlapjának is passzolnia kell viselője ízléséhez, öltözékéhez. Jelenleg az egyik legdivatosabb számlap szín a kék, de ha idősebb családtagunknak, barátunknak keresünk órát, akkor egy világos számlapos, könnyen leolvasható modell sokkal praktikusabb lehet.

 

MEGNÉZEM

Van olyan, hogy karcmentes üveg?

Ha nem figyelünk oda, akkor bizony az óránk üvege elég könnyen megkarcolódhat. Eért mi a karcálló, zafírkristály üveget javasoljuk, amely természetesen nála keményebb anyagoktól pl.: gyémánt megkarcolódhat, de sokkal ellenállóbb a sima kristály üveges modelleknél.

Hagyományos karóra vagy okosóra?

A fém és bőrszíjas, hagyományos karórák mellett egyre népszerűbbek az okosórák is. Ezek a karórák képesek kommunikálni a telefonunkkal, jelzéseket adni és kihangosított hívásokat lebonyolítani. Dizájnjukat tekintve is sokszínűbbek és vagányabbak az idő múlásával, de azért legyünk őszinték, felhasználói körük még elég alacsony. Inkább csak akkor javasoljuk egy ilyen óra választását, ha az illető aktívan érdeklődik a technológiai újdonságok iránt, mindig az aktuális mobil csúcsmodelljét nyomogatja vagy éppen olyan munkakörben dolgozik, amely erősen IT vagy technológia orientált. Ellenkező esetben maradjunk inkább egy letisztult, időtálló “nem-okos” karóránál.

 

Valentin-nap alkalmából, MINDEN 2. JACOB JENSEN karórát, FÉLÁRON rendelheted meg!

MEGNÉZEM 

ZADOR : A LUXUS KÉNYEZTETŐ ÉRINTÉSE

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8/10