1977.- A kém, aki szeretett engem. Valószínűleg James Bond legendás Lotus luxusautójának víz alá merülése inspirálhatta a márka tervezőit, hogy a történelmet megidézve megalkossák az Aston Martin szuper-exkluzív tengeralattjáróját.

A 2017-es monaco-i Yacht Show-n debütáló újdonság azért némileg frissebb, szexibb dizájnnal érkezik több, mint 40 éves elődjéhez képest, de a márka klasszikus, elegáns stílusához hű marad a víz alatt is. Az Aston Martin és a Triton, tengeralattjárókat gyártó cég kollaborációjának gyermeke újragondolja a luxusról alkotott elképzeléseinket és egy olyan játékszert kínál, amit még a cég ügyfeleinek is csak a krémje, a kiváltságosak engedhet majd meg maguknak.

project-neptune-(1)-news

A Neptun kódnév alatt futó projekt egyesíti az Aston Martin szemet gyönyörködtető dizájnját és a Triton magas szintű technológiai szakértelmét. A hírek szerint évente csupán 12 modellt gyártanak majd, melyeknek ára egyenként 4 millió (!) dollár körül fog mozogni; ami több mint duplája a limitált One-77 luxusautó árának, melyből nevéből adódóan csupán 77 darabot gyártottak.

A három személyes, buborékszerű kabint körül ölelő ezüst-fekete test az Aston Martin Valkyrie dizájnját idézi és a tervek alapján hű maradt a márkára jellemző kortalan stílushoz, miközben egyszerre hat elegánsnak és futurisztikusnak.

aston-martin

“A Neptun Projektet az elegancia jellemzi.Mérnökeink az autóinkról már jól ismert arányokat és formai elemeket használták, hogy a tengeralattjárónk is ugyanazt az áhítatot válthassa ki szemlélőiből, mint amit a márkától már megszoktunk és elvárunk.”

Bár a technológiai részleteket még homály fedi, a Triton 3 személyes, 1650/3 LP modelljéből kiindulva feltehetően az Aston Martin tengeralattjárója is képes lesz majd 500 méterig merülni, 12 órán keresztül ott maradni és elérni a 3 csomó sebességet.

“Mindig csodáltuk az Aston Martin-t. A márka a technológia, a mérnöki precizitás és az időtlen, elegáns dizájn iránti szenvedély jelképe. Már az első megbeszélésekkor világossá vált, hogy az Aston Martin és a Triton azonos értékeket valló partnerek, melyek ebben az izgalmas projektben képesek lesznek kiteljesedni.” – Patrick Lahey, a Triton Elnöke.

project-neptune-(2)-news

Az Aston Martin egyébként már nem először kacsingat a vízi terjeszkedés irányába, a 2016-os Yacht Show-n motorcsónakot mutattak be.  Ha az AM37-es motorcsónaknál jóval kevesebb alkalommal is fogunk találkozni a Neptun Projekt gyümölcsével, az biztos, hogy elismerést és tiszteletet kíván a mini tengeralattjáró tulajdonosa, aki hajlandó volt egy kisebb (nagyobb) vagyont feccölni ebbe a nem túl praktikus, ám látványos vízi játékszerbe.

 OLVASD EL EZT IS >> 5 DOLOG, AMIT ÉRDEMES MEGFOGADNI AZ ÚJ ÉVBEN

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 10/10