Lexus RX

Ahhoz képest, hogy nem is olyan régen még szapulták a márka szóvivői a feltöltős megoldásokat, a 2015 végén bemutatott új RX széria hibrid és turbó megoldásokat is kínál. A modell az NX szériából ismert erőteljes éleket és izgalmas megoldásokat megtartotta, összességében mégis klasszikus, talán az 50-es korosztályt megcélzó és persze jellegzetesen japán formavilággal érkezik. Igazi vonzereje a páratlanul finom tapintású belső anyaghasználatban és persze a már megszokott kényelemben rejlik.  A hátsó ülések motorosan ledönthetőek, így akár kényelmes karosszékké is alakíthatóak egy-egy hosszú alatt.  Az új RX három féle motorral készül, sima benzines V6-ossal ( nálunk nem elérhető), kétliteres (250t)turbómotorral és persze hibrid megoldással ( 450h). Az új RX-et azoknak a megfontolt vásárlóknak ajánljuk, akik egy megbízható és tartós autót keresnek és nem kukacoskodnak a lóerőkön és méreteken. Az inkább távol-keleti és amerikai piacra tervezett járgány nálunk kicsit nagynak, bumfordinak hat, de azért akadnak bőven olyanok, akik pont ezt szeretik. Az alap 450h modell 16.9 millióba kerül, pár extrával mondjuk 21 millióba, de még így is milliókat spórolhatunk vele a versenytársakhoz képest.

Volvo xc90 T8

Nem kérdés, hogy minden idők legjobb Volvo-jával állunk szemben. A T8 annyira elegáns és tiszteletet parancsoló, hogy szinte eláll a lélegzet, amikor valaki elsuhan vele a nagykörúton. A konnektoros hibridben 3 motor dolgozik ( két villany és egy T6-os kétliteres, kompresszoros-turbó benzin) és garantálja a 407 lóerős teljesítményt. Legyenek a márka tulajdonosak akár kínaiak, akár svédek, a biztonság mellett a kényelmes és a felhasználóbarát környezet a Volvo igazi erőssége. Műanyagokat szinte alig látunk, csak fa, puha bőr vagy akár kézműves munkával készülő kristályüveg fogad minket. Ilyen exkluzív környezetben még a Teslából már ismert tablet stílusú központi vezérlő is kifejezetten elegánsnak hat. A belső tér letisztult, kevés gombbal- kapcsolóval megbolondított, így valóban a csend és a nyugalom szigetén érezhetjük magunkat utazás közben. Az alap modell ára a Lexus RX-nél jóval magasabban, 23 millió körül mozog, de ha nem szeretnénk lemondani olyan extrákról, mint a fa borítás vagy a Bowers and Wilkinson hifi már 28 millió körül járunk. De ezért a csodáért kétségtelenül megéri!

 

BMW Active Hybrid 5

Hatékony és dinamikus. Ezekkel a jelzőkkel illethető leginkább a BMW Active Hybrid 5 névre hallgató intelligens sportcsodája. A 6 hengeres TwinTurbo meghajtás és az elektromos motor duója garantálja a maximális sebesség élményt és a jelentősen lecsökkentett CO2 kibocsátást, valamint a gyári adatok szerinti 6-7 liter körüli fogyasztást ( bár a tesztek szerint van ez bőven 10 is). Különösen szimpatikus, hogy 60 km/h sebességig az elektromos motor önállóan is képes mozgatni az autót, így a délutáni dugóban ücsörögve jelentősen lecsökkenthető az eddigi elpazarolt fogyasztás. A belső teret tekintve itt is a természetes anyagok, mint a fa és a bőr dominálnak, amelyek kellemes föld színeikkel biztosítanak kényelmes és otthonos környezetet. Opcionálisan, méregdrága Bang&Olufsen hangrendszer is kérhető az autóba, ami már már ugyanolyan komfortossá varázsolja az utazás élményét, mintha az otthoni kanapédon relaxálnál. Ennek megfelelően alakulnak az árak is; egy jól felszerelt modellért 25-26 millió forintért is elkérnek.

Mercedes-Benz GLE 63 4MATIC

Az autó, amely összekapcsolja a modern technológiát a GLE terepjáróélménnyel. A masszív, sportos megjelenésű GLE 63 4Matic modell futóműve, egy V6-os motorból és egy konnektorból feltölthető elektromos motorból áll össze. Tisztán elektromos üzemmódban 30 km-t képes megtenni, cserébe viszont 2,5 óra alatt feltölthető és a mozgás során nyert felesleges energiákkal is az elektromos motor töltődik. A robosztus megjelenése ellenére, karcsú és sportos külső megjelenés mellett az Új modell olyan extra élményeket is kínál, mint a belső tér kialakítását hangsúlyozó több színű hangulatvilágítás, a prémium minőségű Bang&Olufsen hangrendszer, a hátsó térben is elérhető ülésfűtés vagy a levegő minőségét ellenőrző is javító klímaberendezés. Természetesen a Mercedes-Benz életérzést most is meg kell fizetni, jelen esetben kb. 33 millió forinttal.

 

Porsche Panamera S E-Hybrid

A legzöldebb Porche-ként emlegetett Panamera S E-Hybrid végsebessége 270 km/h, az átlagfogyasztása viszont mindössze 3,1 liter! Ez így elsőre nem semmi! Az viszont tény, hogy ezek az adatok gyári adatok és nyilvánvalóan városban mértek, nem pedig az autópályán száguldozva, akkor ugyanis az autó már a V6-os, benzines motorral üzemel, jóval magasabb fogyasztással. Ami különösen érdekes az a vásárláskor letölthető mobiltelefonos applikáció, melynek segítségével ellenőrizhető a töltés állapota, beindítható a klíma vagy a fűtés ( gondolj csak azokra a percekre, amikor a tűző napon ácsorgó autódba szeretnél behuppani a bőrülésre). Az is különösen szívmelengető, hogy az eredeti modell 30 milliós árához képest, mindössze 2,5 milliót kérnek a hibrid felárért, amely szinte csekélységnek tekinthető a Föld megmentéséért cserébe.

 

Tesla Model3

2017-ben érkezik a Tesla új modellje, a Tesla 3, ami az ígéretekhez hűen elődeinél jóval szerényebb áron kínálja majd az elektromos autózás élményét. Sőt, nem csak a modellnek, hanem a töltési hálózatnak is a jelentős fejlesztésére számíthatunk, ami talán el is várható, ha a Tesla nagymértékű elterjedésére számítanak az alkotók. Elon Musk ígéretei szerint az új modell egyetlen feltöltéssel 350 km-t tud majd megtenni, de a bevezetésig ez az érték még tovább nőhet! Olyan hírek keringenek a 3-asról, hogy a teljes egészében üvegtetőt kap majd, hogy jelentősen lerövidül a töltési idő, minden modell megkapja az önvezetésre képes AutomataPilot funkciót illetve, hogy sokak nagy örömére/bánatára a hatalmas tabletekre emlékeztető belső kijelző továbbra is megmarad az autóban. Elméletileg 10 millió forintról indul a mezítlábas modell ára,amit feltételezve, valóban nagy esélye van a Teslának a jelentős növekedésre, ám az “elektromos népautó” még várat magára.

Tesla3 (1)

 

A 6 LEGSZEBB IKONIKUS LUXUSAUTÓ>> 

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.7/10