Super Bowl 2015.1

A csapatok

A tavalyi győztes Seattle Seahawks-nek ez volt a 3. Super Bowl-ja, míg a New England Patriots már 8-adszor villog a döntőben. Az inkább esélyesnek gondolt N.E.P. vezérjátékosa egyértelműen a 37 éves Tom Brady, aki egyben a világ egyik legjobban fizetett sportolója, 15 millió dolláros gázsijával, ezzel szemben az alulfizetett S.S. vezér, Russell Willson csupán 668 000 dollárt tudott összeszedni a 2014-es évben. A játék már a kezdetektől inkább a New England-nak kedvezett, de azért nem volt könnyű volt Brady-éknek, a Seahawks betonvédelme ellen. Végül a rutin győzött, a fiatal feltörekvő seattle-iek, pedig elkezdhetnek készülni a következő szezonra. A Patriots játékosai viszont , már idén is elkezdhetnek kuporgatni a nyugdíjalapjukba, hiszen a megérdemelt győztesek 189 000 dollárral lettek gazdagabbak. De a veszteseknek sem kell szomorkodniuk, mivel vigaszdíjként 49. 000 dollár üti a markukat. Talán ennyi elég lesz Willson-nak, hogy kiheverje, hogy el kellett szenvednie élete első vereségét egy volt Super Bowl győztessel szemben.

Persze a legnagyobb nyeremény maga az élmény, és persze a dicsőség, amelyet a Tiffany&Co. tömör ezüst kupa megemelésekor érezhettek a játékosok. Ezért cserébe, nyilván ingyen is vállalták is volna a szezont.

Super Bowl 2015.2

A helyszín

A 2015-ös játékoknak( szám szerint a 49-nek, ha valakinek esetleg a XLIX nem mondana semmit) a Glendale-i, University of Phoenix Stadium adott otthont. Az idei évben először vetették be a nagy teljesítményű LED-világítást a kijelölt stadionban, amely mellékesen sokkal környezetkímélőbb, mint a hagyományos reflektorok, de a fő szempont amelyet, az új világítási rendszer kiépítése során mérlegeltek, az a TV-kijelzőn és a  fényképeken sokkal élénkebbnek látszó színek és a 75%-al zöldebbnek tűnő gyep volt.

A tavalyi adatforgalom a mérkőzés közben, több mint 2 TB volt, de idén semmit sem bíztak a véletlenre, mivel 4 TB forgalomra készültek a szervezők!

Ehhez kapcsolóadóan talán már érthetőbb, miért kellett 455 millió ropogós amerikai dollárt beleölni a stadionban kiépített Wi-fi ellátásra, holott ezt tavaly sikerült 1,6 millióból megoldani a MetLife stadionban. Azóta biztos többen használják az Instagram-ot, ezért kell a villámgyors kapcsolat a selfie-feltöltéshez.

Super bowl 2015

A jegyárak

Az idei minden idők legdrágább Super Bowl eseménye( valószínűleg egészen a jövő évi 50. évfordulóig). A jegyek átlagos ára 6500 dollár körül mozgott, a legolcsóbb jegy( ahonnan talán még távcsővel látható a mérkőzés) 3777 dollárba került. Ez a tavalyihoz képest, közel 110%-os áremelést jelent!

Super Bowl 2015 Tickets

Amit az éhenkórászoknak tudni kell…

Az idei eseményen fejenként 10 csirkeszárny elfogyasztásával számoltak amerikai szerte, amely összesen 1,25 milliárd csirkeszárnyat jelent! Ehhez kell még hozzászámolnunk az 50 millió üveg hideg söröcskét. Egészen jó üzlet Super Bowl a kereskedelemben is, ez kétségtelen.

Super Bowl 2015.4

 

A sztárocskák

A meccs elején, a nálunk kevésbé ismert ( talán a Jégvarázs főcímdalához köthető), de az Államokban igazi musical-sztárnak számító Indina Mentzel énekelte elképesztő erővel a himnuszt, de a félidő is majdnem olyan érdekes a rangadón, mint maga a játék ( ha nem, érdekesebb). Idén a szuperszexi Katy Perry gondoskodott, az utóbbi évek egyik leglátványosabb show-járól. Volt itt minden, tigrisnek álcázott birodalmi lépegető, cukiszemű gyilkoscápák és az elmaradhatatlan tűzijáték. De hogy, a női nézők se szomorkodjanak, Lenny Kravitz is eldalolt egy nótát, majd Missy Elliott fergeteges popsirázó produkciója következett, amíg Katy átvedlett egy újabb lehengerlő ruhakölteménybe. Ez valóban, felejthetetlen volt. Köszönjük Katy!

Super Bowl Katy Perry

 

TELJES VIDEÓ ITT>>

A díszvendégek

Az eseményen ismét mindenki tiszteletét tette aki számít, voltak itt sportlegendák, mint Usain Bolt, vagy David Beckham, szupermodellek, mint Adriana Lima vagy Tom Brady legendás szépségű felesége, Giselle Bündchen, élő legendák, akárcsak Sir Paul, de a minden lében kanál Kanye West és Kim Kardashian felbukkanása sem okozott senkinek sem meglepetést.

Super Bowl Kim and Kanye

A reklámok

A reklámszakma olimpiájának is tekinthető a minden évben megrendezett rangadó, ahol ismét rekord áron, 4,5 millió dollárért sikerült értékesíteni egy 30 mp-es spot-ot.

A legemlékezetesebb hirdetések között, egyértelműen a Budweiser győzött, ezzel igazolva, hogy cuki kiskutyákból és a mesékből sohasem elég.

Super Bowl 2015 Budweiser  REKLÁMFILM ITT>>

A Dove is nagyot alkotott idén, amikor összegyűjtötte egy apa életének legemlékezetesebb pillanatait.

Super Bowl 2015 Dove  REKLÁMFILM ITT>>

De a filmtrailer-nek is beillő Mophie, mobiltelefontöltő reklámjáról sem feledkezhetünk meg.

Super Bowl 2015 Mophie REKLÁMFILM ITT>>

Minden évben, van viszont egy beégő, idén a Lexus, akiknek sikerült egy tökéletesen kommersz, fantáziátlan, és a megtekintés pillanatában elfelejtődő spot-ot alkotniuk.

Super Bowl 2015 Lexus REKLÁMFILM ITT>>

Mit mondhatunk összességében? A szokásos rekordösszegek, pénzszórás ezerrel, folyamatosan álló játék. És persze a fogadalom, hogy jövőre ismét megmutatjuk magunkat, csak kevesebbet iszunk és még többet villogunk.

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9.3/10