Jómagam ( sajnos) nem vagyok rendszeres olvasó. Ennek egyik oka, hogy nem igazán dúskálok a szabadidőben, a másik, talán lényegesebb szempont pedig a természetnek, a friss levegőnek a felszabadító ereje, amit nem igazán tudok kiélvezni egy könyvbe burkolózva. Ám a hideg téli estéken, amikor igazából nincs jobb dolga az embernek, mint, hogy igyon egy pohár forralt bort, kifejezetten jól esik beülni a kedvenc fotelembe és elolvasni egy vicces és divatos, igazi csaj- regényt.

Legyél te is párizsi nő

Anne Berest, Audrey Diwan,  Caroline de Maigret, Sophie Mas

Az elmúlt esztendő egyik slágere, egyértelműen a francia sikk! Piros rúzs, szélfútta tincsek, laza elegancia és macarone. Még a csapból is a francia életérzés folyik. Ebben a szókimondó, vicces regényben 4 elbűvölő és művelt francia nő mesél róla, hogy mit is jelent igazából párizsi nőnek lenni. Bemutatják mit viselnek, mit esznek, hogyan szórakoznak és flörtölnek a francia nők, akik látszólag mindig, minden körülmények között, erőlködés nélkül elegánsak.

A hosszú évek óta jó barátságot ápoló szerzők, mind a zene, a film, a divat, az írás területén futottak be és találták meg szókimondó, vicces, néhol pikáns stílusukat. Bevallottan sznobok, kissé énközpontúak, kiszámíthatatlanok és őszinték. Történeteiket és beszélgetéseiket olvasva Te is belecsöppenhetsz a Szex és Párizs legújabb epizódjába, miközben felfedezheted a benned is megbújó vagányságot és utánozhatatlan sikket.

A hülyék sosem elegánsak

Giorgio Armani

Ez a figyelemfelkeltő című kötet a világ első stylistjaként ismert, Giorgio Armaninak a legszellemesebb, legbölcsebb, legviccesebb és legőszintébb gondolatait, vallomásait és aranyköpéseit gyűjti csokorba, hogy az Armani Birodalom kis katonái szorgalmasan megtanulhassák a mester örökérvényű gondolatait.

Giorgio Armani sosem tervezőnek vagy szabónak tartotta magát, hanem a jó ízlés nagykövetének. Jól szabott darabjai az évek során kötelező elemei lettek minden Billionaire Hölgy ruhatárának. Egy Armani zakóban, kosztümben, cipőben vagy akár egy illatot viselve bárhol megjelenhetünk, biztosan nem leszünk alul öltözöttek.

A sztárok luxus márkákba öltöztetését is ő honosította meg, így nem meglepő, hogy mind a mai napig a vörös szőnyeg egyik leggyakrabban viselt márkájáról beszélünk. A 82 éves stílusikon még mindig keményen dolgozik és aktívan hozzájárul az Armani széles portfóliójának népszerűsítéséhez. Gondolatai a Hölgyeknek és az Uraknak egyaránt tanulságosak lehetnek.

” Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.”

Mindig sikkesen!

Tish Jett

Tish Jett amerikai újságíró és blogger hosszú évekig szorgalmasan kutatta a francia nők szépségének és kortalanságának titkát. Egy francia nő mindig fiatalabbnak néz ki a koránál és legyen akár 20 vagy 70, minden korszakában gyönyörű. Vajon, mi lehet a Titok?

Ez a kötet a divattippeken túl a szépségápolás titkaiba vezet be minket, de az egészséges táplálkozás kérdésével is foglalkozik. Az írónő arra keresi a választ, hogy az idő múlásával melyek azok a jellegzetes stílus elemek és napi rutinok, amik megváltoznak és melyek, amik megmaradnak az idők végezetéig; emlékezetessé és különlegessé téve ezzel viselőjüket.

Maga a francia téma nem igazán újdonság, de az biztos, hogy nagy szükségünk van egy a kortalan szépségről, az életkor kérdéséről és a jó közérzetről szóló regényre napjaink plasztikázott álomgyárában. A kötet elolvasása után bízom benne, hogy átgondoljátok még egyszer a szájfeltöltést, a szülinapra tervezett mellműtétet vagy a platinaszőke hajfestést.

Schiffer-stílus / Nő

Schiffer Miklós

Schiffer Miklós minden írásában és vele készült interjúban hangsúlyozza a különbséget, ami a divat és a stílus között tapintható, mert míg az egyik megvásárolható, addig a másikat fel kell építeni. A Schiffer-stílus Nőknek és Férfiaknak szánt köteteiben azt mutatja be, hogyan alakítható ki egyedi stílus a divat segítségével. A már megjelenésében is igényes, szép kivitelezésű könyv a Magyar Gentleman-ként is ismert szakember 25 éves pályafutásának tapasztalatait öleli fel. Sorait olvasva megismerhetitek a kötelező, MUST HAVE darabokat, a különböző stílusirányzatokat és dress code-okat. Schiffer emellett a színek kérdésével és a kiegészítőkben rejlő varázserővel is foglalkozik.

Ennek az ikonikus és nagy büszkeségünkre hazai kötetnek, minden stílusos Billionaire olvasó polcán ott a helye!

“Hiszek a klasszikus darabokban, mert nélkülözhetetlenek és megkerülhetetlenek.”

Nyírd ki ezt  naplót és alkoss valami újat!

Keri Smith

A végére hagytam az abszolút kedvencemet! Az eladási listákat vezető kötet nem is igazán egy regény, nem is felnőtt színező, nem is életvezetési kisokos és nem is stílus-kalauz; vagy inkább minden felsorolt pont egyben!

Erre a naplóra nem kell vigyáznod, hiszen arra született, hogy a legjobb barátod legyen akkor is, amikor éppen lapokat van kedved szétszaggatni. Keri Smith remekműve kiváló eszköz a kikapcsolódásra, az álmodozásra, az elmélyülésre és a szórakozásra. Ha a végére érsz talán Te is felismered, hogy mennyi csodálatos gondolat és ötlet bújik meg Benned, amelyek segítségével megvalósíthatod az álmaidat! Létezik ettől bármi stílusosabb?

SZERETHETŐ ÉDESSÉGEK A LYAN CSOKIMŰHELYÉBŐL>>

 

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
6/10
Overall score: 8/10