A bölcs Yoda Mester életvezetési tanácsai

Bár az új epizódban már nem jelenhetett meg, de hat részes pályafutása során kétség kívül Yoda Mester, az aprócska zöld színű Jedi Lovag látott el minket a leghasznosabb tanácsokkal. A sokat látott és tapasztalt, nyugodt és mindig bölcs Yoda legendás tanácsai talán nem csak a filmbeli szereplőknek válhatnak hasznára.

“Tedd vagy ne tedd, de ne Próbáld!”

“Türelem, egy Jedi lovag sohasem siet semmivel.”

“A sötét oldal nem erősebb, csak simább, könnyebben járható.”

“A félelem a sötét oldal kapuja.”

“A halál az élet természetes része. Örömmel gondolj azokra, akik végre egyesülnek az Erővel. Ne gyászold őket!”

Mintha csak egy jól képzett pszichológus sorait olvasnánk. Különösen fiatalabb Billionaire barátainknak érdemes végig gondolni, hogy akkor sem kell szégyenkezni, ha még 30 éves korukra nem sikerült egy életre elégséges vagyont felhalmozni, mivel a kitartó munka meghozza a gyümölcsét, és sokkal boldogabb emberré tesz, mint ha a könnyebb, “sötét ösvényen” indulunk el.

Obi-Wan Kenobi, a tapasztalt tanító mester

A sorozat talán egyik legszimpatikusabb szereplőjeként számon tartott Obi-Wan, a később Darth Vader nagyúrrá lett Anakin tanítómestereként ismeretes. A jószívű, kitartó és tehetséges Jedi lovag sorai mindannyiunkat erővel és bátorsággal töltenek fel, amely lássuk be, néha nem árt, mikor úgy érezzük, hogy az élet nem túl kedves barátjaként tekint ránk.

“Az Erő veled lesz, mindig!”

“Rá fogsz jönni, hogy sok igazság, amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik.”

“Ne bízz a szemedben, az megcsalhat.”

Hála Obi-Wannak, most már tudjuk, hogy sosem vagyunk egyedül, mert az Erő mindig megsegít minket, hogy próbáljuk meg pozitívabban szemlélni a világot, és hogy természetesen csak a szívével lát igazán jól az ember.

Qui-Gon Jinn

Az azóta kőkemény akcióhőssé vált Liam Neeson által megformált Jedi tanító, aki a sorozat első részeiben, Obi-Wan mestereként bukkan fel, ugyan nem szerepelt a későbbi epizódokban, de rövidke pályafutása alatt is ellátott bennünket jó pár hasznos tanáccsal.

“Ne feledd, a jelen a fontos, arra összpontosíts.”

“Érezz, ne töprengj.”

“Ne a félelmeiddel törődj, figyelmedet a jelen kösse le.”

“Mindig van egy nagyobb hal.”

“Attól, hogy tudsz beszélni még nem vagy okos.”

Lehet, hogy az új esztendőben, a 16.0-ás énünkkel fókuszálhatnánk arra, hogy élvezzük az élet apró örömeit, itt és a most jelenben, ahelyett, hogy a csodálatos, álomszerű jövőre összpontosítanánk. A bölcs hallgatásra ösztönző mondatot pedig ki más oszthatta volna meg velünk, mint a betonkemény Liam Nesson.

Dooku Gróf, a Sötét Oldal hőse

Az Erő Sötét oldalán harcoló Dooku, nem árasztott el minket “nagy szavakkal”, ám egy mondatát érdemes jól az elménkbe vésni, és egy picit visszavenni az egónkból, hogy rajtunk kívül mások is levegőhöz jussanak.

“Minél nagyobb a büszkeség, annál nagyobb a bukás.”

Padme Amidala, a jóság mintaképe

A szépséges igazságharcos alábbi mondatával szerelmét, a még a jó és a rossz oldal között őrlődő Anakint próbálta nyugtatni, ám szavai mindenki számára emlékezetesek lehetnek. Mert sokszor azok bántanak minket a legjobban, akik a legjobban szeretnek minket.

“A pártfogók már csak ilyenek. Több hibát látnak meg bennünk mint szeretnénk, ezzel segítenek.”

 KÖTELEZŐ FOGADALOM 2016-RA>>

 

 

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.3/10