A Seabreacher járgányokat feltaláló és gyártó Innespace Productions céget 1997-ben alapította Rob Innes, új-zélandi hajóépítő és Dan Piazza gépész. Mindkettőjüknek jelentős múltja és tapasztalata volt egyrészt a hajóépítésben és dizájban, másrészt a különböző vízi járgányok motorjainak építésében és javításában. A két alapítót a víz és a sebesség szeretete hozta össze és tette lehetővé a forradalmi Seabreacher szériák születését.

A koncepció alapja és célja egy olyan semmihez sem hasonlítható vízi élmény létrehozása, amely egyszerre biztosítja a versenyautókhoz hasonló óriási sebesség érzését és a különleges vízi világ megcsodálásának lehetőségét. Mindezt persze kényelmes, luxus körülmények között. A Seabreacher tulajdonképpen egy vízben közlekedő vadászgép, amely képes ugrani, forogni, trükközni és száguldani is. Ráadásul minden modell egyedi megrendelésre készül ( kb. 60-90 nap alatt), így a tulajdonos saját személyiségét is ki tudja fejezni új presztízs járművével.

Az organikus testű jármű megjelenésében erősen emlékeztet a vadászgépekre, de tulajdonképpen egy mini tengeralattjárónak is tekinthető, mivel képes a víz alatt is közlekedni. A vezető tudja forgatni, ugratni, manőverezni a járművet, sőt képes a víz fölé is kiemelkedni, akárcsak egy igazi delfin. A hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően már alapállásban is hatalmas élmény a víz alatt lebegni, de az új típusok képesek 360 fokban megfordulni a víz alatt és így teljesen egészében feltérképezni az élővilágot. A tipikus felhasználók viszont inkább a sebesség miatt szeretnek bele a Seabreacher-be, és egy jetskihez hasonlóan használják, mellyel ki is tudnak ugrani a vízből.

X-Y-Z Generáció

Az első, X generációs modellek kb. 5 méter hosszú teste egy gyilkos cápa vagy egy delfin képében jelenik meg, kívánságunktól függően. Az első modelleket azoknak a felhasználóknak ajánlják, akik leginkább a vízből való ugratások, kiugrások miatt kedvelik a Seabreacher-t. Természetesen a járgány működtethető a víz alatt is, van benne iphone dokkoló és élő videó felvételt rögzítésére alkalmas kamera is.

Az Y generációt a kardszárnyú delfin felépítése ihlette, így a járgány kapott egy bálnafarkat és egy orrnyílást is. Funkcióit és tudását tekintve azonos az X modellel, méretben viszont egy minimálisan nagyobb annál. Az igazi különbség a tetőkialakításban van; az Y modellek esetében egy teljesen panorámás, átlátszó tetőszerkezetet alakítottak ki, hogy jobban lehessen gyönyörködni akár a víz alatti, akár feletti kilátásban.

A legfrissebb Seabreacher Z, a piacon elérhető legextrémebb vízi járgány! Legjobban talán a delfinekhez hasonlító jármű továbbfejlesztette az X modellek trükk-repertoárját, így már a vízben is tud 360 fokban forogni, akárcsak egy vadászgép a levegőben. Az Y modellek panoráma tetejét is megtartották, sőt kiegészítették egy olyan lehetőséggel is, hogy tudjunk a jármű hátára kapaszkodva is utazni.

Mi lesz a vízi élővilággal?

Sokan vádolták/vádolják a tervezőket azzal, hogy a járművek legalizálásával erősen veszélyeztetik a vízi élővilágot. Reálisan belegondolva lehet is benne valami, hiszen a halak nem biztos, hogy időben el tudnak úszni egy hatalmas sebességgel száguldó acélcápa elől. Viszont a 10 éves fejlesztés és tesztelés után az alkotók mégis határozottan állítják, hogy a Seabreacher környezetbarát és tiszteletben tartja az élővilágot. Higgyünk is akármit, az biztos, hogy jetskik már jó pár éve léteznek és még mindig vannak halak a tengerben.

Hol tudom kipróbálni?

Jelenleg Kaliforniában van lehetőség a jármű kipróbálására és vezetési oktatásra is. Az egy napos tréning kb. 280.000 Ft-ba kerül, ahol látványos bemutatókat nézhetünk végig és személyes tanászadást is kaphatunk. Ha pedig a nap végén úgy döntenénk, hogy rendelünk egy saját Seabreachert, akkor a tréning díját beleszámítják a vételárba. Mivel az ár függ a modelltől és az egyedi igényektől így pontos végösszeget nem tudunk mondani, de azért sejthetjük a csekk végén szereplő minimum 6 jegyű számot, ha az egy napos próbaárból indulunk ki.

Szerintünk a Seabreacher remek szórakozási lehetőség lehet azoknak, akik nem szeretnék a fölös készpénzüket egy újabb sportautóra költeni, és kedvelik a vízparti élményeket is. Az pedig külön öröm, hogy nem kell egyedül átélnünk a sebesség és az élővilág nyújtotta élményeket, hanem a párunkat is magunkkal vihetjük a hátsó ülésen.

SONY DSC

A NYÁR 5 LEGIZGALMASABB VÍZI SPORTJA>> 

 

 

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 10/10