A helyszín

Az egyik kulcskérdés, hogy milyen helyszínt választunk a rémisztő mulatságnak. Megtehetjük, hogy szépen kidekorált otthonunkban tartjuk a bulit, családias hangulatban,esetleg kibérelhetjük egy szórakozóhely privát termét, amelyet a saját ízlésünk szerint alakíthatunk, vagy akár a turai Schossberger kastélyba is ellátogathatunk, ahol vagy a szervezett bulin veszünk részt, vagy pedig lefoglaljuk a mesebeli kastélynak az egyik szárnyát. De ha kiruccani támadna kedvünk, érdemes a kanadai Banff nemzeti parkban található The Fairmont Banff Springs hotelt célba venni, ahol a sötét erdő közepén lehet részünk egy hátborzongató halloween-i kalandban.

A tematika

Egy felejthetetlen buli alappillére a tematika! A Halloween már önmagában is jó móka, de mondjuk csinálhatunk egy elegáns Hannibál bulit, kizárólag húsból készült fogásokkal ( inspirációnak érdemes pár részt megnézni a Hannibal c. sorozatból), de ha már a sorozatoknál tartunk és csajbulit szervezünk a Pretty Little Liars tematika sem tűnik rossz ötletnek. A bevállalósabbak akár egy világhírű sorozatgyilkosok estet is összedobhatnak, vagy a filmvilág legismertebb gonosz hősei téma mellett is letehetik a voksukat. A lényeg a különleges, utánozhatatlan hangulat megteremtése.

A dekoráció

Bevalljuk őszintén, mi még mindig nem untuk meg a hagyományos töklámpás-denevér duót, de a a tematikákhoz illeszkedve sokkal kreatívabbak is lehetünk. Nem feltétlenül kell ragaszkodnunk a narancs színvilághoz, díszíthetünk például fekete-fehérrel, vagy ezüst színű töklámpásokkal is. Akik nagyobb költségvetésben gondolkodnak akár bérelhetnek szado-mazo kellékekként ismert láncokat, ostorokat, bilincseket, egy hátborzongató szike készletet, vagy bőr övekkel ellátott karosszéket is. De a sufniból mi is összeválogathatunk egy fogókból, szögekből, fűrészekből álló kis kiállítást a konzolasztalunkra.

Nincs kedvünk vagy időnk a dekorációval bajlódni? Ma már ez sem jelenthet gondot! Kapcsoljuk be a sejtelmes hangulatfényt és teremtsük meg az ünnepi hangulatot az ételeink segítségével!

Rémisztő fogások

Az ünnepi asztal elmaradhatatlan kelléke a bulinak, akár az asztaldekorációkról, akár a fogásokról legyen szó. Érdemes olyan őszi ételeket beépíteni a menübe, mint a tök, a gesztenye , a pulyka vagy a szilva. Ha tartalmas vacsorát tervezünk, akkor apróságokkal könnyedén ünnepivé varázsolhatjuk az őszies fogásokat: mondjuk egy feketére színezett szilvaszósszal, vagy madárpók alakú tányérdíszekkel.

De a legtöbben inkább a snackeket részesítik előnyben, amelyek sokkal kreatívabban díszíthetőek. Még az egyik legkönnyebben elkészíthető tésztás virslit is lehet halloween-i köntösbe bújtatni, vagy a boltban megvásárolható szem alakú gumicukor is rémisztőbb egy villával átszúrva.

A bonyolultabb tortaköltemények elkészítésével nem célszerű nekünk bajlódni, inkább kérjük profi cukrászok segítségét, hogy ne a mi fogásaink virítsanak a legcikibb halloweeni édességek között! Érdemes körbenézni a Pinterest oldalán, ahol garantáltan találunk majd elképesztő kinézetű nasikat, és egy újabb kihívást a cukrászunknak!

Bódító koktélok

Olyan alapitalokat szeretünk fogyasztani, mint a vodka shot? Dobjuk fel a megjelenését mondjuk úgy, hogy a feles poharakba kitöltött vodkákba egy műanyag fecskendőbe töltve helyezzük bele a málnaszörpöt, amelyet minden vendég saját maga nyomhat majd a poharába.

De a kifejezetten őszi-téli italok közé sorolt puncs, vagy forralt bor is könnyedén halloween-i frissítővé alakítható egy két szemgolyós gumicukor hozzáadásával.

Halloweeni forralt bor

A jelmez

Nem könnyű új ötletekkel előhozakodni jelmezek terén. Női olvasóink könnyedén megtehetik, hogy valamilyen néven nevezett, szexshopban vásárolt aprócska jelmezt öltenek (idén egyik kedvencünk az alább látható cicajelmez), de a férfiaknak nincsen könnyű dolga. Azt azért szögezzük le, hogy nem érdemes túlcifrázni a dolgot, a hatalmas, látványos jelmezeket inkább hagyjuk meg a suhancoknak, mi pedig maradjunk egy emlékezetes arcfestésnél.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megvalósítottál valamit tippjeink közül? Neked még kreatívabb ötleteid támadtak? Oszd meg velünk a partydon készült fényképeket!

HÁLAADÁS BILLIONAIRE-MÓDRA>>

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 8/10