Oprah Winfrey

Amerika egyik legbefolyásosabb( hanem a LEG-befolyásosabb) nőjeként emlegetett Oprah Winfrey végre úgy döntött, hogy közeledve a 60-hoz, megosztja velünk, a hosszas beszélgetések és a showbiznisz során szerzett tapasztalatait. Idén ősszel jelentette meg az Amit biztosan tudok című regényét, amelyben őszintén vall gyermekkori bántalmazásáról, magánéleti sikertelenségeiről és a színesbőrű közösség hányatott sorsáról. Életének negatív periódusait még sem tragédiaként, hanem leckeként éli meg, amelyek mind azzá az emberré tették őt, akit mi is ismerünk.

Spirituális utazása során rengeteg könyvet olvasott, amelyek segítették őt, az igazi értékek és igazi boldogság felismerésében, melyek nem meglepő módon túlmutatnak az egyszerű anyagi javakon. A teljesség igénye nélkül igyekeztünk elhozni pár jótanácsot Billionaire barátainknak, hogy a 2015-ös évet mindannyian jobb emberként zárhassuk majd!

Lomtanalítsunk!

Biztosan ismerjük azt az érzést, amikor már kihullanak a szekrényünkből a szinte megszólalásig ugyanolyan “kis fekete ruhák”, még sincsen szívünk akár egyet is elajándékozni közülük. Vagy esetleg már évek óta egy se veled, se nélküled kapcsolatban hánykolódunk, aminek valószínűleg sosem lesz vége? Ideje végre kiselejteznünk az életünkből mindent és mindenkit, ami nem szolgálja már a fejlődésünket, nem tesz boldoggá minket, csak a múlt emlékét hordozza! Higgyük el, így sokkal frissebben, magabiztosabban kezdhetjük majd meg az Új évet!

Hagyjuk abba a pletykálkodást!

Ha összeadnánk minden rémhír terjesztésre, furkálódásra, besározásra fordított időt, vajon hány napunkat vette volna el az idei évben?Tényleg ezzel akarjuk tölteni az időnket? Persze nem mondjuk azt, hogy egy-egy jól irányzott célzás ne fordíthatna valamit teljesen a visszájára, de azért tartsuk észben, hogy mégiscsak mi, magunk vagyunk a legfontosabbak az életünkben! Foglalkozzunk inkább a saját családunkkal, karrierünkkel, szerelmünkkel, a rosszindulatú sugdolózást pedig hagyjuk meg másnak. Ha valami nem tetszik inkább legyünk egyenesek, de ne felejtsünk el az elismerésünknek is hangot adni!

Tényleg csak a pénz boldogít?

Próbáljunk visszaemlékezni életünk legboldogabb pillanataira! Olyan képek ugranak be először, mint az ú villánk adásvételi szerződésének aláírása? Vagy a legutóbbi bevásárlótúránk? Szerintünk biztosan nem. Sokkal inkább szenvedélyes csókok, baráti ölelések jutnak eszünkbe. Ezekről az emlékezetes pillanatokról sem szabad elfeledkeznünk, de idén vegyük észre az apróságokat is! Amikor cabrio-zás közben a hajunkba kap a szél, vagy érezzük a sós tenger illatát, esetleg gyermekkorunk legkedvesebb filmjét játsszák. Mert a sikeres emberek tudják, hogy a pusztán szakmai siker és a sok pénz nem teszi teljessé az életet. Sokkal inkább apró felismerésekre van szükség, mivel a csodák és a boldogság mindenkinek az életében ott bújkálnak, csak észre kell végre venni őket!

Fall

Legyünk mindig kiválóak!

Akár karrierünk kezdetén, akár a közepén tartunk, fel kell ismernünk, hogy a dolgoknak az asztal alá söprése, elmismásolása vagy a láthatóan flegma hozzáállás nem vezet semmi jóra! Arról nem is beszélve, hogy a nemtörődömség az üzleti életben is hosszú távon kudarchoz vezet, az életünk semmilyen területén nem tesz jót ha beérjük a középszerű teljesítménnyel, még ha életünk végéig van is mit a tejbe aprítani. Nem azt mondjuk, hogy egyszerre legyünk mintaférjek, vezérigazgatók és olimpiai bajnokok, de ha mindent úgy végzünk, hogy a nap végén úgy érezzük, mi tényleg mindent beleadtunk, akkor sokkal boldogabbá válik majd az életünk!

Döntsünk végre!

Elég nehéz úgy célba érni, ha sosem kötelezik el magukat egyértelműen, visszavonhatatlanul a döntéseik mellett! Kényelmesnek hangzik, mindig meghagyni a kiskaput, a kihátrálás, a változtatás lehetőségét, ám ez csak abban korlátoz minket, hogy minden energiánkat a választott úticél elérésére fordítsuk, még azokat is, amelyeket most esetleg a mellékvágányokra szánunk.  Döntsünk, kockáztassunk, hiszen mindig így születnek a legnagyobb dolgok!

Mondjuk búcsút a félelemnek!

Rettegünk a magasságtól, esetleg az egyedülléttől, a sötétségtől, a szerepléstől? És még sorolhatnánk. Hiszen minden emberben, még a szuperhősökben is van félelem! De ez nem jelenti azt, hogy félelemben és bizonytalanságban kell leélnünk az életünket! Mit tehetünk? Megpróbálunk minden nap uralkodni magunkon és tudatosan legyőzni a fóbiáinkat, hiszen ezek nem velünk született dolgok, nem a személyiségünk részei, csupán a múlt ránk ragadt darabjai. Mindig kérdezzük meg magunktól: mitől félünk? Mi lesz ha a félelmünk beigazolódik? Valószínűleg az sem öl meg minket, csak megerősít, úgy hogy kalandra fel!

To me You are perfect

Végezetül pedig sose felejtsük el, hogy mindannyian különlegesek,egyediek vagyunk és szerencsések, hogy azzá születtünk, akik vagyunk! Csak ki nyitnunk a szárnyainkat, hogy ezt másoknak, de legfőképpen Magunknak is megmutassuk!

Ezzel az összeállítással szeretne a Billionaire csapata sikerekben és boldogságban gazdag Új Évet kívánni, minden kedves sorstársának:)

 

 

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.7/10