Április végén indították el a jegyfoglalást Japán új, luxus expresszére, ahol a panorámás, dizájn bútorokkal berendezett lakosztály-szerű kabinokban fejenként kb. 10.000 dollárnak megfelelő összegért lehet utazni. A 3 napos, két éjszakás, összesen 60 órás út így kb. 600 Ft-ba kerül percenként.

A vonaton összesen 17 darab, franciaággyal és zuhanyzóval felszerelt lakosztály van

A Tokyo Ueno állomásról induló luxus vonat Hirosaki városáig közlekedik, mely a számos Meidzsi-korabeli épületről és a gyönyörű cseresznyevirágokról ismert. Az utazás egy több fogásos, a Négy Évszak étkezőkocsiban felszolgált ebéddel kezdődik, melynek mindkét oldala végig üvegezett, hogy az utasok gyönyörködhessenek a lenyűgöző kilátásban. A maximális kihasználtság mellett 34 főt szállító vonat a végállomásig több másik városban is megáll, így akár egy Japán körutazás részeként is igénybe vehető.

A belső enteriőr Ken Kiyoyuki Okuyama dizájner tervei alapján készült, aki többek között a Porsche-nak és a Ferrari-nak is dolgozott. A terek kialakításához őshonos fafajtákat, japán lakkot és és kézi készítésű washi papírt használt. A két legnagyobb lakosztály fürdőhelyiségeit pedig ciprusi fából alakította ki. A belső megjelenés mellett a vonat kívülről is szemet gyönyörkedtő, köszönhetően a gyöngyházfényű arany színezésnek.

Az elegáns európai éttermek megjelenését idéző étkezőkocsiban kizárólag szezonális, Japán északi régiójából származó alapanyagokból készítenek mesteri fogásokat. A menüsor összeállítását pedig Japán első Michellin-csillagos sztár-séfjére bízták.

A Shiki-Shima mintájára Japán déli régiójában is hamarosan elindítanak egy hasonlóan impozáns járatot, melyre várhatóan június közepétől lehet majd helyet foglalni.

 A FENNTARTHATÓ SUPERYACHTOKÉ A JÖVŐ?

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10