Bár már nem teljesen új keletű fogalom, de mit is jelent pontosan az élményfestés?

Az élményfestés gyakorlatilag egy teljesen kezdőknek szóló, kreatív program, ahol háttértudás nélkül is megtapasztalhatják az alkotásban rejlő örömöt a művészet iránt érdeklődők. Sokszor a kreatív hobbiknak és így a festésnek is a gátja a tudás, az alapanyagok és a szakértelem, amit mi biztosítunk. Nem kell kitalálni, hogy mit szeretnénk festeni, megvenni a vásznat, a festékeket, tutorial videókat nézni a Youtube-on, elegendő csak testben és lélekben is jelen lenni és élvezni a kreatív energiák felszabadulását.

IMG_0183 (1)

Hogyan kell ezt a gyakorlatban elképzelni?

Minden hónapban elérhetővé tesszük weboldalunkon a Your Art festőkurzusok időpontjait és a képek listáját, ahol online lehet időpontot foglalni a kiválasztott kép megfestésére. Maga a program nagyjából 3 óra, a téma és a technika nehézségétől függően. A kis csoportos foglalkozások kivétel nélkül festőművész irányításával zajlanak, aki lépésről-lépésről avat be minket a színek keverésének, a festésnek és a technikáknak a művészetébe és garantálja, hogy a program végén minden résztvevő gyönyörű képekkel térhessen haza. A jó hangulatról pedig finom falatok és borok gondoskodnak. Így egyben válik igazi élménnyé a kreatív alkotás.

És mindenki el is hiszi magáról, hogy képes lesz úgy festeni, mint egy igazi művész?

Bevallom, 3 évvel ezelőtt, a stúdió indulásakor nem volt könnyű dolgunk, de az új vendégeink között is sok a kétkedő, aki nem érzi magát elég ügyesnek, vagy „csak” kísérőként érkezik hozzánk. De elég megnézni a mosolygós arcokkal teli képeinket, hogy elhiggyük, hogy ez a csoda velünk is megtörténhet! Kívülről egyébként a legszebb az egészben az elmélyült, kreatív alkotásnak a megfigyelése, a vidám arcok, a lenémított mobilok és az elsőre ugyanolyannak tűnő, mégis egyedi, különleges festmények, amik születnek az órák végén. Ez motivál minket nap mint nap. Még most is ugyanolyan öröm látni, ahogy a fehér vászon megtelik színekkel, élettel, mint az első óráinkon.

V3A4945kicsi

Azért a 3 órára lenémított telefon nagy luxus a mai világban…

Így igaz! Sokszor észre sem vesszük, hogy az e-mailek, az értesítések és a rengeteg információ áradata, milyen fárasztó tud lenni. Ez egyfajta stresszel tölt el mindannyiunkat, hogy nehogy lemaradjunk, kimaradjunk valamiből, közben pedig az élet elrohan mellettünk. Pedig az igazi szépség, boldogság mindig az apróságokban rejlik és az olyan valódi pillanatokban, amikor igazán önmagunk lehetünk és csak a jelenre fókuszálunk.

Téged is a kreatív energiák töltenek fel?

Egyértelműen igen, innen is jött a stúdió alapítás ötlete. Szerettem volna, hogy az alkotás nyújtotta önbizalom és boldogság érzését mindenki megtapasztalhassa! De emellett szeretek sütni-főzni vagy a kutyáimmal játszani – szerintem az a fontos, hogy mindenki megtalálja azokat a dolgokat, amik neki segítenek kikapcsolni, ellazulni és örömet okoznak.

Kicsit visszakanyarodva a stúdióhoz. Ma már nem ti vagytok egyedül, az élményfestés divat lett. Hogyan tudtok egyediek maradni, vagy egyáltalán van különbség ezekben a szolgáltatásokban?

Olyan tekintetben igen, hogy vannak inkább kurzusokra és csapatépítőkre specializálódott stúdiók, de az alap természetesen hasonló. Amiben mi mind a mai napig mások tudunk lenni, az a folyamatos fejlődés, változás – kevés festményt ismétlünk és a technikák is rendkívül változatosak. Ez garantálja, hogy a visszatérő vendégeknek is tudjunk újat mutatni. Emellett nagyjából 2 éve nyitottuk meg a YourArt Kerámia Stúdiót, ahol a festéshez hasonlóan, háttértudás nélkül lehet változatos kerámia tálakat, tárgyakat készíteni. Amire pedig most különösen büszkék vagyunk, hogy Budapest után már Debrecenben is várjuk a lelkes festőpalántákat.

Ha 3 szóban kellene összefoglalnod, hogy miért érdemes kipróbálni az élményfestést, akkor mit mondanál?

Mert ilyenkor felhőtlenül önmagad lehetsz! Na jó, 3 helyett 5 lett, de ez a lényeg. Itt nem kell megfelelni senkinek, nem kell tökéletesnek lenni, a jövőt tervezgetni, csak kikapcsolódni és élvezni a pillanatot.

STM_9316

Te is kipróbálnád az élményfestést?

Válaszd ki a kedvenc képedet a Your Art Stúdió naptárából és élvezd az alkotás örömét!

TOVÁBB >> 8 vízparti esküvői álomhelyszín

Billionair életérzés
8/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 8.3/10