A film első verziója 2009-ben került a mozikba, a többszörös díjnyertes argentin rendező, Juan José Campanella tolmácsolásában, a szintén népszerű író, Eduardo Sacheri regénye alapján. Az izgalmas sztorira nem meglepő módon a hollywood-i álomgyárban is felfigyeltek. Persze ez sem új keletű dolog, elég ha a Tetovált lányra gondolunk, amely szintén egy meglepően jól sikerült újragondolása a svéd sikerfilmnek.A Szemekbe zárt titkokat sem bízták a véletlenre, ugyanis olyan hírességek tündökölnek a főszerepekben, mint Julia Roberts ,Nicole Kidman és az Oscar-ra jelölt Chiwetel Ejiofor. A 2015-ös amerikai változat rendezője az Oscar-ra jelölt Billy Ray ( Az éhezők viadala), producere pedig Mark Johnson, aki többek között az Esőembert is jegyzi. Ilyen impozáns gárdával, már művészet lenne rossz filmet csinálni.

szemekbe-zart-titkok-elozetes-770x470

A film elején egy jól összeszokott FBI csapatot ismerhetünk meg, akik számtalan ügyet oldottak már meg sikeresen együtt. Arra viszont senki sem számít, hogy a következő brutálisan elkövetett gyilkosság áldozata, a csapat egyik tagjának kislánya. A gyilkost gyakorlatilag biztosan azonosítani tudja a csapat, de mivel a gyanúsított védelem alatt áll, így szabadon távozhat a bíróságról. A sztori 13 évvel később folytatódik, amikor is olyan bizonyítékok látnak napvilágot, melyek segíthetnének felgöngyölíteni a szunnyadó ügyet.

Julia Roberts meglepően hitelesen alakítja az évek alatt megkeményedett, bosszúszomjas édesanya szerepét, aki már nem kizárólag a törvény keretei között szeretné kézre keríteni a gyilkost. De vajon lányának brutális meggyilkolása képessé teszi rá, hogy maga is szörnyeteggé váljon? Volt bajtársai pedig támogatják ebben, vagy igyekeznek visszaterelni a helyes útra? Nos a film végén erre is fény derül.

Akik szeretik az izgalmas, lebilincselő alkotásokat, még ha azok nem is egy könnyen emészthető esti mesének tekinthetőek, azoknak nem érdemes lemaradni a téli szezon egyik legemlékezetesebb filmjének kikiáltott moziról.

Premier, december 3-án!

MOZIZZ VELÜNK: AZ UTOLSÓ BOSZORKÁNYVADÁSZ>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 9/10