A film kezdetén 500 évvel ezelőtt barangolunk a boszorkányok és démonok korában. A sötét középkor derekán, háború dúl az emberek és a boszorkányok között, akik a világra akarják szabadítani az emberiséget porba tipró fekete halált. Végül természetesen győzedelmeskedik a jó oldal, hála a favágó szakállal szinte felismerhetetlenné maszkírozott Kauldernek (Vin Dieselnek), aki vérre menő küzdelemben végül megöli a boszorkányok sötét királynőjét.

Az utolsó boszorkányvadász

Ám minden győzelemnek ára van. A királynő halála előtt a halhatatlanság átkával sújtja főhősünket, így elszakítva őt imádott feleségétől és gyermekétől. Ezt követően a film napjainkban folytatódik, a sportautók, luxushotelek és felhőkarcolók világában, ami lássuk be sokkal testhezállóbb Diesel számára. Mára ő maradt az utolsó boszorkányvadász, aki megszállottan üldözi továbbra is a gonoszt, immáron egy fiatal pappal ( Elijah Wood) és egy csinos boszorkánnyal (Rose Leslie) az oldalán. A küldetésük, hogy megállítsák Belialt( Ólafur Darri Ólaffson), aki felakarja támasztani az elpusztított királynőt, hogy a fekete halállal az emberiség elnyerhesse méltó büntetését.

A film rendezője Breck Eisner, akit leginkább a Szahara c. kalandfilm okán ismerhetünk. A démonos, fantasztikus műfaj még újdonság Breck számára, de azért nem esik messze az alma a fájától, mivel itt is erősen dominál a szerelmi szál a dögös boszorka és a magányos boszorkavadász között. És persze nem nehéz kitalálni, hogyan végződik majd a történet.

A jóságos Michael Caine és a fiatal papot nagyon is hitelesen alakító Elijah Wood igazi színfoltjai a mozinak, akik halált megvető bátorsággal támogatják a vadász munkáját. Lesz itt kocsmai bunyó, álombarangolás, óriáspók támadás és a transformereket megszégyenítő átalakulás. Egy biztos, egyetlen percig sem fogunk unatkozni!

Összességében bátran merjük ajánlani minden akciófilm kedvelőnek; azoknak, akik szeretik a látványos, izgalmas, néha kicsit rémisztő démonos filmeket és persze azoknak is, akik mély érzelmeket táplálnak a főszereplő iránt.

Ráhangolódnál a közelgő Halloween-i bulira? Találkozunk szeptember 22-én a mozikban!

INKÁBB A ROMANTIKUS FILMEKET SZERETED? >>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 8.3/10