a szex az oka mindennek

A félrelépés mindennapos téma. Valaki titkolja, valaki bevallja, hol egy új szerelem az oka, hol az unalom vagy a megszokás. Sokunk életében volt már rá példa, akár mi tettük meg, akár a párunk. A (sz)ex az oka mindennek c. romantikus vígjáték viszont nem a sértett szerelmesek oldaláról, hanem a félrelépő csapodárok szemszögéből ragadja meg a kérdést. Mindig mi tiprunk bele a másik lelkébe? Vagy csak megakarjuk ismerni a másik oldalt is? Kíváncsiak vagyunk, hogy vajon a folyton félrelépő emberek is kaphatnak-e még egy esélyt az élettől? A vásznon minden kiderül.

Alison Brie és Jason Sudeikis ( Családi üzelmek, Förtelmes főnökök stb.) két szexfüggőt alakít, akik nem tudnak elköteleződni és valódi kapcsolatot kialakítani senkivel. Ennek oka, hogy egyetemi éveik alatt egy egyéjszakás kaland során elveszítik szüzességüket, de ez teljesen kiakasztja őket, így útjaik szétbálnak. 12 évvel később újra találkoznak, felfedezik, hogy ez az éjszaka mind a kettőjük szexuális életére hatalmas hatással volt. Egymást teszik felelőssé destruktív viselkedésükért, ám idővel kiváló szövetségessé válnak, akik között – kibeszélve mindent a szexről – erős kötelék alakul ki. A kötelék olyannyira szoros lesz, hogy párként kezdenek el viselkedni, pedig „csak barátok”. Vajon meg tudják állni, hogy mással is ágyba bújjanak?

A-szex-az-oka-mindennek2

A film rendezője, Leslye Headland ( Lánybúcsú) nem egy tipikus romantikus vígjátékot szeretett volna rendezni. Egy szinte lehetetlennek tűnő feladatot tűzött ki maga elé: szerette volna magát a műfajt is megújítani. Úgy gondolta, hogy elég a királylány kegyeiért küzdő lovagok történetéből, ezért a karaktereinek valós akadályokat állított, amelyeket csak kevés ember tud legyőzni: saját viselkedésüket és múltjukat. A filmet úgy jellemezte, mint a „Harry és Sally, csak épp seggfejeknek”, a film tele van meglepő és őszinte párbeszédekkel, amely túlmutat egy átlag romcomon.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Szeptember 10-től eldöntheted te magad, hogy sikerült-e a rendezőnek valami újat alkotni, vagy megint egy felejthető romantikus vígjátékkal lettünk “gazdagabbak”!

 

Billionaire életérzés
8/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.7/10