#1. Yachtsport

A vitorlázásnak is mint a legtöbb sportágnak  több fajtája létezik, de most csak a Megayachts-okra térnék ki. Ez a luxus yachtok abszolút etalonja, ám nem egyszerű hozzájutni, hiszen mindössze 9 létezik a világon ezekből a nem minden napi yachtokból.

2010-ben egy orosz milliárdos az Eclipse nevű megayachtsot 1,5 milliárd dollárért vásárolta meg

Private white luxury Superyacht Eclipse anchored off the beach. Ibiza, Balearic Islands, Spain. Summer, 05.07.2011; Shutterstock ID 1059530906; Notes: top 20 largest yachts in the world

#2. Művészeti gyűjtemények

Talán a legtöbb történetet magában hordozó hobbik egyike, viszont a legdrágábbak közé is sorolható. Számos méltán híres árverés létezik  ,ahová a világ legtehetősebb rétege is szívesen ellátogat, hogy gyarapítsa felbecsülhetetlen értékű gyűjteményét.

2017 novemberében Leonardo Da Vinci egyik híres festménye (Salvator Mundi) 450 millió dollárért került a vevő kezébe.

#3. Autógyűjtemény

A Brunei szultán messze földön híres az autók iránti szenvedélyéről, melyet nagyon is jól tükröz a tulajdonában lévő autók végeláthatatlan sora. Kollekciója több, mint 3000 autóból áll, Ferrarik, Porschék, Lamborghinik, Jaguárok, Bugattik.

Cristiano Ronaldo  vásárolta meg a mindössze egyetlen példányban készült Bugatti La Voiture Noire-t (a Fekete Autó) , melynek összege 16 millió euro.

#4. Repülés

A repülés többnyire az amerikai milliárdosokat foglalkoztatja. Rengeteg tanulással jár, mielőtt valakiből pilóta lesz. De ha esetleg csak egy magán repülőre vágyik, talán a költségek még magasabbra szökhetnek.

Egy szerencsés ügyfél, akinek a kiléte a nagyközönség előtt nem publikus, a saját személyre szabott Boeing gépét 403 millió dollárért vásárolta meg.

#5. Egzotikus állatok gyűjtése

Sokan a hírességek, vagy épp üzletemberek között is rajonganak az állatokért, és minél extravagánsabb, minél különlegesebb állatokat szeretnének a környezetükben tudni.

Mike Tyson úttörő ebben, hiszen híressé vált a tigrisével, akinek a havi fenntartási költsége 4000 dollár.
Nicholas Cage például 150 ezer dollárt fizetett a kalmárért.