1, Donald John Trump 1946-ban látta meg a napvilágot, német származású édesapja és skót származású édesanyja második gyermekeként. Öt testvére közül egyértelműen ő volt a legambíciózusabb, így a Pennsylvania Egyetem elvégzését követően apja cégénél tanulta ki az ingatlanos szakmát, amelyből azóta dollármilliárdokot gyűjtött össze.

2, Trump a világ egyik legismertebb ingatlan mogulja. Büszke tulajdonosa több irodaháznak, luxushotelnek, kaszinónak és golfpályának is. Érdekeltségei vannak az USA-n kívül Kanadában, Panamában, Brazíliában és Azerbaijan-ban is.

3, Ingatlanjai mellett egy ideig az ő cégei rendezték meg a Miss USA és a Miss Universe szépségversenyeket; talán innen ered csillapíthatatlan vonzalma a modellek iránt.

4, Mindig is szívesen szerepelt a médiában, több beszélgetős műsornak is közkedvelt vendége volt. Produkciós cége készítette a Gyakornok és a Celeb Gyakornok című valóságshowkat.

5, 2012-ben saját illatát is piacra dobta, ez a Succes By Trump, amelyet a vezetők illatának hirdetnek. Azóta megérkezett második parfümje is, az Empire by Trump, mely a határozott, szenvedélyes férfiaknak készül. Ha szívesen viselnéd az Amerikai Elnök illatát, akkor kattints a kép alatti webshop linkre.

MEGRENDELEM

6, Eddig Trump 6 üzleti témájú könyvet írt, amelyek közül nem meglepő módon a Think Like a Billionaire c. mű lopte be magát a szívünkbe. A könyv megtanít arra, hogyan gondolkodj a pénzről, a sikerről, az életről. Saját tapasztalatait összegezve mesél az okos kockázatvállalásról, portfóliókezelésről és a lojaliásról. Ez a mű egyetlen igazi Billionaire könyvespolcáról sem hiányozhat!

MEGRENDELEM

7,Vagyonát jelenleg 3,9 milliárd dollára becsülik, bár számos kisebb, ismeretlen cége és homályos befektetései okán ez korántsem biztos, hogy egy pontos becslés.

8, Három házasságából (eddig) 5 gyermeke született. Első felesége Ivana Trump cseh származású modell-síelővel 15 évig voltak házasok, második feleségével Marla Maples médiaszemélyiséggel pedig 6 évig bírták együtt. Trumpnak mind az 5 gyermekével kifogástalan a kapcsolata, korábbi házasságából született fiai és lányai is vagy vállalatánál dolgoznak, vagy a nyomdokaiba készülnek lépni.

9,Trump harmadik és egyben jelenlegi felesége, a 46 éves Melania Trump. Melania Szlovéniában, anno Jugoszláviában született, így ő a történelem 2. First Lady-je, aki külföldi születésű. Sikeres modellként kezdte pályáját, Olaszországban majd az USA-ban is számos lehetőséget kapott. Utazásai során 5 (!) nyelvet tanult meg folyékonyan, így kommunikációs problémái biztosan nem voltak, mikor 1998-ban megismerkedett Trump-al. A tőle 24 évvel idősebb üzletemberrel 2004-ben jegyezték el egymást, majd 2005-ben házasodtak össze. 2006-ban született meg első közös gyermekük, Barron. Melania egyszerre elegáns és dögös öltözködési stílusa miatt már most sokak példaképe, de azt még nem lehet tudni, hogy First Lady-ként milyen ügyek mellett fogja letenni a voksát. Egy biztos, az elődje magasra tette a lécet!

10,Trump elsőszülött lánya, Ivanka (35), igazi business-woman! A 180 cm magas szépség középiskolás korában modellkedéssel kereste a kenyerét, de hamar felismerte, hogy az ő szavaival élve ” ez a világ leggonoszabb iparága”. Modellkarrierjét követően üzleti diplomát szerzett, ma pedig a családi ingatlan vállalat egyik kulcs vezetője. 2009-ben saját könyvet is írt, The Trump Card: Playing to Win in Work and Life címmel. Három gyermek édeasanyja, legkisebb fia Theodore még csak pár hónapos.

 

Nem csak gyönyörű, de kiváló üzletasszony és édesanya is!

11, Ivanka mellett Trump két idősebb fia Don Jr. és Eric is a családi business-ben tevékenykednek. Utóbbi leginkább akkor került reflektor fénybe, mikor összeházasodott a gyönyörű Lara Yunaska modellel, akivel jelenleg 2 millió dollár értékű manhattani apartmanjukban tengetik napjaikat. Az viszont mindenképpen szimpatikus, hogy Eric lelkes adományozó és saját alapítványa is van, amely beteg gyermekeket támogat.

12, A második legnépszerűbb Trump, a 22 éves Tiffany, aki a Rich Kids of Instagram oldal egyik állandó szereplője. Szívesen pózol hasonlóan szerencsés sorsú barátaival, akikkel yachtokon és partykon töltik legszívesebben a szabadidejüket. Nevét a világhírű, Tiffany&Co. ékszermárkáról kapta, jelenleg pedig a családi hagyományokhoz hűen a Pennsylvania-i egyetem hallgatója. Meglepő módon a divatszakmában képzeli el a jövőjét, ezért gyakornoki éveit az amerikai Vogue legendás főszerkesztője, Anna Vintour szárnysegédjeként tölti.

 

Ő lesz a következő Insta-királynő?

13, Melania és Donald egyetlen közös gyermeke a most 10 éves Barron, aki lelkesen támogatta édesapját a sűrű kampányidőszakban is. Megjelenésre szülei vonásait örökölte, személyiségre viszont az apjára ütött. Rendkívül határozott, akaratos és okos gyermeknek tartják, akinek mindenről meg van a saját véleménye. Édesanyaja emiatt gyakran “kicsi-Donald-nak” becézi. Az angolul és szlovénül is folyékonyan beszélő Barron már most a golf nagy rajongója, hiszen tisztában van vele, hogy a legfontosabb üzletek mind a pályán köttetnek meg. Érdemes figyelemmel követni a pályáját, mert talán ő lehet majd egyszer a következő Amerikai Elnök!

 

Lehet, hogy egyszer Elnök lesz belőle…

14, D.T. Politikai pályáját a 2000-es évek elején kezdte, először demokrata, majd republikánus színekben. Már 2012-ben is gondolkodott rajta, hogy indul az elnöki címért, de végül erre csak 2016-ben került sor. Már nyilván nem bánja, hogy 4 évet várnia kellett a győzelemre.

15, Az “antitrumperek” leginkább azért támadják az újonnan megválasztott Elnököt, mert programja homályos, sokszor ellentmondásos. Többek között nagy mértékű adócsökkentéseket ígér, ellenségnek tekinti a muszlim társadalmat, a kereskedelmi megállapodások felbontását sürgeti és a NATO-ban alacsonyabb szerepvállalást tervez, amely egyenesen arányos a többi tagállam ( köztük Magyarország) jelentősebb pénzbeli hozzájárulásával is. Az elemzők szerint ígéretei olyan költségekkel járnának, amely az egész világgazdagág visszaeséséhez vezethetne. Emellett szókimondó, sokak által alpárinak nevezett stílusa is bosszantja az értelmiségi lakosságot.

16, Egy a kampányidőszakban napvilágra került felvételen Trump arról beszélt, hogy hírneve kapcsán gyakorlatilag mindent megtehet a nőkkel, amit csak szeretne. Később két nő is megvádolta szexuális zaklatással; egyikük azt vallotta, hogy egy repülőút során fogdosta az üzletember, másikuk pedig egy üzleti tárgyalás alkalmával esett áldozatul Trump gátlástalan viselkedésének. A vádakat az Elnök tagadta és hangsúlyozta feleségéhez és családjához való hűségét. Az viszont tény, hogy a fehér amerikai nők több, mint fele végül rá adta le a voksát.

Lehet szeretni vagy gyűlölni, de szó nélkül biztos nem lehet elmenni az Egyesült Államok 45. Elnöke mellet. Az elkövetkező 4 év remek lehetőség Donald Trumpnak arra, hogy bebizonyítsa, hogy nem csak mondja, hanem meg is teszi azt, amire az amerikai embereknek szükségük van.

17 ÉRDEKESSÉG AMANCIO ORTEGA-RÓL>>

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 10/10