Egy valami közös bennünk. Irigykedve szemléljük a sikeres, gazdag embereket és szabad perceinkben azon gondolkozunk, hogy nekik miért sikerült és nekünk miért nem. Nyilván saját felelősségünk, hogy felmérjük a képességeinket, megállapítsuk, hogy miben vagyunk tehetségesek és kitaláljuk, hogy hová is szeretnénk eljutni. Könnyen lehet, hogy az előbbi feltételekből minden adott, hiszen jó iskolát végeztünk, sok embert ismerünk, szeretjük, amit csinálunk, de valami miatt még sem jön az áhított áttörés. Lássuk a leggyakoribb okokat, amivel a saját sikereink útjába állunk.

Lusta vagy!

Könnyű álmodni a megfelelő pillanatról, a sikerekről, az elérhetetlen célokról. De most gondolkodj el inkább azon, hogy Te mit tettél meg azért eddig, hogy elérd azt amire vágysz. Túlóráztál egyszer is? Próbáltál új ismeretségeket kialakítani? Továbbképezted magad? Jól beszéled az idegen nyelveket? Ha ezekre a kérdésekre sorra nemmel válaszolsz, akkor bizony úgy fog elmenni melletted az élet, hogy egy örök elégedetlen, céljait el nem érő ember leszel. De még nem késő változtatni! Sosem késő! Kelj fel végre a kanapéról, menj el edzeni és gondold át, hogy mi lesz a következő lépés. Nem holnap, hanem még ma!

Nincs olyan, hogy megfelelő pillanat

Arra vársz, hogy egyszer csak a csillagok neked kedvezzenek és eljöjjön a Te időd? A szomorú igazság az, hogy tökéletes pillanat nem létezik. Az alkalmakat, a lehetőségeket mi teremtjük meg magunknak és kemény munkával kell tenni azért, hogy az élet megadja azt, amire vártál. Ez igaz a szerelemre, a tanulásra, a barátságra, a kirándulásra és bármire, amit valaha meg szerettél volna tenni, de azt hitted, hogy nincs itt az ideje. Ne várj a sült galambra, hiszen nincsen megfelelőbb pillanat a jelennél, a mánál. Minden nap értékes, ne vesztegesd el pusztán várakozásra!

Nem vállalsz kockázatokat

Az igazán sikeres emberek mind valami teljesen újba, valami ismeretlenbe kezdtek és fogalmuk sem volt róla, hogy ez másoknak tetszeni fog-e vagy sem. A Snapchat bukhatott volna hatalmasat, az Apple mobilok számíthattak volna ósdi másolatnak vagy a halomra gyártott, színes Airmax-ek sem kellhettek volna senkinek. Igen, ez mind benne van a pakliban. De kockázat nélkül nincs siker! Merd kimondani a véleményed, merj belevágni, elkezdeni és győzni. Ha még sem sikerül? Akkor kezdd újra, hiszen nem veszítettél csak erősebbé váltál egy kudarctól.

Nem hozol döntéseket

A legrosszabb, amit tehetsz, hogy csak külső szemlélőként figyeled a dolgok alakulását és sodródsz az árral, hogy majd a megfelelő pillanatban Te léphess. De mivel megfelelő pillanat nincs, így csak maradnak a döntések nélküli hétköznapok. Nehéz döntés felmondani, szakítani, választani és véglegessé tenni bármit is, pedig e nélkül nem tudsz a következő szintre lépni, csak a jelenlegin kóvályogsz, egyik irányból a másikba. Gondolj arra, hogy minden vég, egy új kezdet és minden nagy tett, egyetlen apró lépéssel kezdődik. A lehetőségek adottak, neked csak döntened kell végre!

Túlbonyolítod

Szép dolog, ha az utolsó elem is a helyére kerül és valami 100%-osan elkészül, de kevésbé hasznos, ha elveszel ezekben az apró részletekben. Sokszor célravezetőbb a “big picture”-t nézni és tudatosan átsiklani pár hiányosság felett, hiszen ezekkel később is foglalkozhatsz, mikor a project már elindult. Hidd el ezerszer jobb érzés lesz egy készülő, elkezdett munkáról beszélni és azt tökéletesíteni, mint mindig jövőidőben gondolkodni és várni, hogy minden a helyére kerüljön.

Negatívan gondolkozol

Ha még Te magad sem hiszed el, hogy sikerülhet, akkor ki más tudna hinni benned? Nem a félig üres poharat, hanem a félig telit vedd észre! Azokat az előnyöket, azokat az apró örömöket, amelyek boldog és kiegyensúlyozott emberré tesznek. Nem fog mindig minden rosszul alakulni, elromlani, nem fog mindenki becsapni, hazudni neked és meglopni sem fog az első szembejövő ember. A szerencsében hinni is kell, hogy utána tényleg a Te oldaladra álljon!

Fegyelem!

Az utolsó és talán legfontosabb szabály, az maga a fegyelem, az hogy legyenek szabályaid! Mondj nemet az utolsó italra, ha holnap tárgyalásod lesz, ne egyél még egy süteményt, ha már most sem férsz bele a nadrágodba, ne csak lustálkodással töltsd a hétvégét, hanem takaríts ki végre. Ezt hívják fegyelemnek. Ha az életed apróbb, jelentéktelenebb zugaiban kezded( mondjuk a mosogatással), akkor előbb utóbb megszokod és beépül a rendszerezett gondolkodás a mindennapjaidba.

 5 DOLOG, AMIT A SIKERES EMBEREK TESZNEK ELALVÁS ELŐTT>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
6/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 7.3/10