Az önmagát irányító autó ötlete nem ma született meg, de eddig úgy láttuk, hogy nem túl sok esély van a megvalósulására. Tesztautók és kísérletek szép számmal akadtak, de olyan járgány, ami képes lett volna tökéletesen biztonságosan navigálni önmagát? Nos, ilyen eddig nem akadt a felhozatalban. De most úgy tűnik, a jövő csak egy karnyújtásnyira van, mivel a Mercedes-Benz kivitelezésében érkezik a világ első teljesen önműködő autója!

Mercedes-Benz F015

Az alkotók egy olyan autót terveztek, amely valami teljesen más, valami teljesen új, mint amit az eddigi tapasztalataink alapján gondolunk erről a mindennapi használatra kifejlesztett eszközről. Kihasználva a járgány önvezérlő működését, a tervezők úgy gondolták, hogy a belső tér megszokott kialakításával is szakítaniuk kell. Így született meg a lounge kialakítású belső tér, egymással szembe fordított ülésekkel, hogy az utazók kihasználhassák az önvezetésben rejlő lehetőségeket.

A Mercedes szerint 2030-ban egy teljesen új szintre lép majd a közlekedés fogalma, és egy minden eddiginél modernebb világ tárul majd a szemünk elé, ahol az utazás igazi luxus élménnyé válik. Az F015 belsőterében négy darab, három dimenziós kialakítású, fotelnek is beillő ülés kapott helyet, amelyet vajpuha nappabőr borít. A hideg fehér színű üléseket, a diófa padló ellensúlyozza, mely meleg, otthonos környezet varázsol a belső térből. A természetes anyagok, a Mercedesre jellemző visszafogott, kék led fények, és a plexiüveg borítású oldalelemek együttese tökéletes harmóniát teremt a futurisztikus formatervezés és az otthon melegsége között. Az idő most is pénz, valljuk ezt sokan, és sajnos sok időt elvesztegetünk a dugóban való felesleges várakozással, ami nagyobb üzletkötések, esetleg a barátokkal vagy a családdal töltött értékes percek rovására megy. A Mercedes által elképzelt új világban viszont lehetőség nyílik az utazás ideje alatti minőségi időtöltésre.

Mercedes-Benz F015 - Luxury in Motion

De hogy még véletlenül se maradj le semmiről, a járgány összes szabad felülete digitális kijelzőként funkcionál, amelynek segítségével egy érintéssel indíthatsz hívásokat, tekintheted meg üzeneteidet vagy akár a tőzsdeárfolyamokat.

 

Az F015 ajtaja, pont úgy kitárható, mintha a tárgyalód ajtaján sétálnál be éppen; ezzel definiálva egy merőben új, dizájnos megoldást a hagyományosan oldalra vagy akár felfelé nyíló ajtószerkezetek között. Utazás közben a tökéletes biztonságról az autó elején és hátán helyet kapó LED fal gondoskodik, amely az előtted és mögötted haladó autósokat szövegesen és hangjelzéssel is figyelmezteti, ha adott esetben lassításra kell kényszerülniük. Természetesen egy modern autó már nem lehet súlyos fogyasztással büszkélkedő benzintemető sem, így a környezet érdekeit szem előtt tartva, a Mercedes új koncepció autója hibrid kialakítású, amely egy akkumulátor feltöltéssel 1100 km-t képes megtenni, zéró-károsanyag kibocsátás mellett!

A Mercedes-Benz F015 olyannak tűnik, mint egy álomkép, amely ha sorozatgyártásba kerül, gyökeresen megváltoztatja majd a mindennapjainkat! Hol vannak már Ford féle batárok, és a környezetmérgező Hummer-ek, de akár a villámgyors Ferrarik is? A jövő egyértelműen a hibrid, környezetbarát és önműködő megoldásoké! Ha a koncepció megvalósul, akkor valóban megváltozik majd minden, amit eddig az autózásról gondoltunk és belépünk a Luxus új dimenzióiba.

Mercedes-Benz F015 - Luxury in Motion

 

Egy autó, ami menőbb a Ferrari-nál>>

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 10/10