A rögbi játékosok többek között a sikeres meccsek után legurított, töménytelen mennyiségű sörről is híresek. Ám rajtuk kívül, nem nagyon hallani olyan profi sportolóról, aki nyíltan, sőt büszkén vállalná a győzelmek utáni éjszakai mulatozást. Feltehetően azért, mert nem is része az életének szervesen az alkoholfogyasztás és az éjszakázás. Mindez azért van, mert a bulizás negatívan hat a teljesítményre? Ha igen, akkor mi van a rögbi játékosokkal? Egyáltalán, mennyire fér bele a szigorú edzésprogramba egy-egy görbe este? Most kiderül!

8M60_D018_05213_CROP

Az alkohol a fitness ősellensége

Talán kicsit erős kifejezés, de az alkohol maga az ördög, ha a fitness-ről van szó. Nincs tápértéke, mérgező és amint a gyomorba ér, elkezdi pusztítani az emésztőrendszert. Ha az a célod, hogy a nyárra búcsút ints az “aputestnek”, akkor jó ha tudod, hogy amint kortyolsz egyet az italodból a szervezeted az alkohol lebontásának tartja fenn az elsőbbséget és a zsíranyagcsere megáll. Vagyis amellett, hogy a vesét és a májat rombolja a szesz, a gyomrot is tönkre teszi, csökkentve az emésztés hatékonyságát, melynek következtében több zsírt tárol a szervezet.

A rendszeres alkoholfogyasztás gátat szab az izomépítésnek és megtartásnak és csökkenti a tesztoszteron szintet is, mely nélkülözhetetlen a megfelelő állóképesség és erőnlét fenntartásához. Ha pedig ez még nem lenne elég, számolj az üres kalóriákkal is- 1 feles kb. 182 kcal, egy pohár bor 159 kcal, egy dupla scotch pedig 122 kcal- melyeket ha ebben a sorrendben elfogyasztasz, 45 percet kell izzadnod a futópadon, hogy búcsút mondj a többlet kalória bevitelnek.

Miben segíthet mégis?

Abban, hogy képes vagy tőle lazítani. Ezért eresztik ki a gőzt a rögbijátékosok is alkalmanként, mert egy alapos “lazítás” után újra képesek koncentrálni. Ám azt ne felejtsük el, hogy a rögbisek is idejük 99%-ban tökéletes atléták és csak ritka alkalmakkor engednek az éjszakázás csábításának! Mit tehetsz te a mindennapokban azért, hogy az italozás ne menjen az edzés rovására? A legfontosabb, hogy ne hagyd, hogy a munka utáni söröcske vagy a pohár bor a vacsorához rendszeressé váljon. Mi van akkor ha kissé felöntöttél a garatra? Készíts be egy C-vitamint és egy liter vizet az ágy mellé, hogy gondoskodj a hidratáltságról. Másnap pedig ne engedj a pizza csábításának, inkább készíts egy tápláló rántottát és sétálj egyet a friss levegőn. A fejfájást pedig ne feledd, hiszen ez emlékeztet arra, hogy te sem akarod, hogy a ritka kihágások rendszeres esti programmá váljanak!

upload-Quantum-of-Solace-2008_2-pic668-668x444-25646

 

5 CSÁBÍTÓ KARÓRA A BASELWORLD ÚJDONSÁGAI KÖZÜL>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 8.7/10