Talán nem meglepő módon a világ talán leggyorsabban fejlődő metropoliszának szomszédságában nyitotta meg kapuit a világ első föld- és vízalatti hotelje – a Shimao Wonderland Intercontinental Hotel. A Sheshan Mountain Nemzeti Park és a Chenshan Mountain Botanikus Kert szomszédságában, Sanghai-tól 30 km-re épült hotel 18 emeletének 16 szintje a föld alatt, ebből kettő pedig teljes egészében a víz alatt található.

5bea4571a310eff3690609b6

Az 5 csillagos hotelnek egy egykori hulladék kráter ad “otthont”, mely nem csak a világ első földalatti, hanem egyben a legalacsonyabb szállodája is, hiszen az úgynevezett “fordított égbolt” kivitelezésnek köszönhetően alig emelkedik a felszín fölé. A Dubai-ban található legendás Burj Al Arabja hotel tervezői álmodták meg az építészeti remekművet, céljuk pedig az építészeti design megreformálása a magaslatok helyett a mélység felé való terjeszkedéssel. Az átadást közel 10 éves kemény munka előzte meg; 5000 építész, mérnök és szakmunkás bevonásával.

Egy ilyen 88 méter mély gödörbe épült szálloda megalkotása számos kihívás elé állította a tervezőket, gondolunk itt például az építőanyagok szállítására, a vízelvezetésre vagy a természeti katasztrófákkal szembeni ellenállásra. Ezen kérdések megoldásához olyan innovatív ötletekre volt szükség, mint a szabálytalan szakaszszerkezeti felvonórendszer, mely lehetővé tette a szabálytalan és ferde sziklafalra építkezést.

A 10 méter mély akváriumra néző szobákat leszámítva a maradék, több mint 300 szoba erkéllyel is rendelkezik, csodálatos kilátást nyújtva a vízesésekre. Emellett a földalatti szinteken étterem, medence, akvárium és vízi sportközpont is található.

10511832-3x2-940x627

A teljes mértékben környezetbarát, saját nap és geotermikus energiát használó, összesen 151 millió dollárból épült hotel szoba árai 576 dollártól kezdődnek, de a vízalatti lakosztályokért ennek több mint a dupláját kell fizetni. A foglalással viszont nem árt igyekezni-  talán még jövőre akadnak szabad férőhelyek a látványosságnak is beillő komplexumban.

ÁTTÖRÉS A MOBIL PIACON – BEMUTATKOZNAK A KIHAJTHATÓ OKOSTELEFONOK!>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10