Ennek minden bizonnyal a legnagyobb szakértője Bernard Aranault. Jelenleg Ő világ harmadik leggazdagabb embere, és amikor a legismertebb luxusmárkák nevét meghallja, Bernard melle csak úgy dagad a büszkeségtől. Most egy kicsit gondolkozz, vajon melyik márkákról lehet szól…

Arnault_1842824b

Bernard Arnault az LVMH cégcsoport első számú tulajdonosa, és a cégbirodalomhoz olyan neves brandek tartoznak, mint a Louis Vuitton, Dior, Möet & Chandon, Henessy, Marc Jacobs, Tiffany sőt még Rihanna személyes márkája a Fenty is. De a felsorolt cégek csupán csak töredéke a cégtulajdonos életművének, hiszen összesen 76 leányvállalat tartozik alá.

A kezdet
Bernard Aranault Palaiseau városában szerzett mérnöki diplomát és az egyetemet követően édesapja építőipari cégében helyezkedett el a Ferret Savinel-nél. Apja nem bánta meg, hogy fiát felvette, hiszen az ő ötlete volt, hogy számolják fel az építési részleget és helyette az ingatlan befektetésekre – leginkább üdülési szálláshelyekre – koncentráljanak. Ezzel a döntéssel a cég Párizs egyik legnagyobbikává nőtt az ingatlan szektorban, Bernardot pedig 30 évesen vezérigazgatóvá nevezték ki.

Aranault luxusörülete 36 évesen kezdődött a Christian Diorral. Egy egész textilgyárat több leányvállalattal együtt felvásárolt, csak azért, hogy a Dior az övé lehessen, majd ebből csak a luxusmárkát és a LE Marchét tartotta meg. Röviddel ezután a Louis Vuitton elnöke óriási hibát követett el, meghívta Bernardot, hogy fektessen be az LVMH cégcsoportba. 40 évesen már őt választották meg egyhangúlag a társaság élére. Ambiciózus tervei közt az állt, hogy az LVMH-t akkora luxusóriássá növessze, mint a svájci Richemont vagy a francia Kering. 11 év kemény munka eredményeképp a nyereség ötszörösére, a cég értéke pedig tizenötszörösére nőtt és további luxusmárkák bevonásával színesítette a cégcsoportot, mint a Céline, Berlutti, Kenzo, Marc Jacobs, Guerlain és a Sephora.

Bernard Arnault vagyona jelenleg 100 milliárd dollárra becsülhető. Vajon mire költi?
Az első számú hobbija, hogy luxusmárkákat vásárol legutóbb a Tiffany & CO-t vásárolta meg 16,2 milliárd dollárért.
Mellesleg műgyűjtő, imádja a modern kortárs művészetet. Gyűjteményében megtalálhatóak egyebek között Jean-Michel Basquiat, Damien Hirst, Maurizio Cattelan, Andy Warhol és Pablo Picasso festményei.
Bernard imádja a komoly zenét, főleg a zongorát, ő maga is tud a hangszeren játszani, a családban csak második felesége tehetségesebb tőle, hiszen híres zongorista. Talán ezzel a tehetséggel csavarta el a luxusmilliárdos fejét?
Mint minden milliárdos neki is van magángépe. Nem szeret még a reptéren sem sorban állni, pláne ha Párizsból kell New Yorkba utaznia megvenni egy újabb luxusmárkát,vagy egy Picasso festményt.
Szabadidejét szereti a hatalmas nyaralóvillájában tölteni Saint Tropez partjai mentén. Mivel kiválóan teniszezik, ezért a yacht kikötő mellett találunk teniszpályát is.
Bernard nem csak luxusmárkákat és festményeket gyűjt, hanem luxusingatlanokat is Beverly Hillsben és Hollywood Hills mentén. Állítólag több mint 96,4 millió dollárt költött lakóingatlanokra Los Angelesben.

Bernar Arnault luxusvillája, Saint Tropez

Bernard Arnault luxusvillája, Saint Tropez

Legjobb barátja Steve Jobs az Apple feltalálója, így vélekedett Bernard üzleti sikereiről:
„You know Bernard, I don’t know if in 50 years my iPhone will still be a success but I can tell you, I’m sure everybody will still drink your Dom Pérignon.”