Vége a találgatásoknak; megerősítették, hogy a Louvre Abu Dabhi idén ősszel nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A Pritzker-díjat nyert Jean Nouvel francia építész által tervezett nagyszabású múzeum letisztult, elegáns megjelenése egyszerre hordozza a modern nyugat-európai és a közel-keleti építészet jellegzetes stílusjegyeit. Az sem véletlen, hogy a múzeum a Museum City városrészben épül, melyet a közel-keleti művészet bölcsőjeként tartanak számon.

Louvre-Abu-Dhabi.-Photo-Courtesy-Mohamed-Somji-article

A Louvre Abu Dhabi az egyik eleme városunk új, kulturális stratégiájának, mely amellett, hogy megőrzi gazdag örökségünket, katalizálja a kreativitást is.” – mondta Mohamed Khalifa Al Mubarak, az Abu Dabhi Turisztikai és Kulturális Hatóság ( TCA Abu Dabhi) és a TDIC elnöke. “Az élénk kulturális ökoszisztémákba való befektetés támogatja az Egyesült Arab Emirátusok gazdasági diverzifikációját és fejlődését modern, dinamikus társadalmaként.”

A kulturális stratégiai egyik pilléreként említett múzeumnak nem csak a megjelenése lesz impozáns. Tágas termeiben olyan világhírű művészek alkotásait állítják majd ki, mint Mondrian, Van Gogh, Matisse, Pablo Picasso vagy Warhol. A nemzetközi nevek mellett pedig számos helyi, ismert és kiváló művész is helyet kap majd a múzeumban, így képviselve a modern, közel-keleti művészetet.

400x-1

Friss hír- a Louvre Abu Dabhi 450 millió dollárért vásárolta meg Leonardo Da Vinci “Salvator Mundi” c. alkotását, melyet novembertől a látogatók is megcsodálhatnak.

“A Louvre Abu Dhabi megtestesíti a nemzetek sokszínűségével és elfogadásával kapcsolatos meggyőződésünket. Egy kurátori narratíva, amely hangsúlyozza, hogy a világ mindig is összekapcsolódott. A múzeum jól jelképezi az Egyesült Arab Emirátusok alapító vezetőinek a kultúra megőrzésére irányuló hosszú távú törekvéseit.”

Louvre-Abu-Dhabi.-Photo-Courtesy-Mohamed-Somji-inside1

“A múzeum egyszerre ösztönzi majd a kulturális vezetők és a kreatív gondolkodók új generációját, hogy hozzájáruljanak rendkívül gyorsan fejlődő, sokszínű, elfogadó nemzetünk hírnevének öregbítéséhez.”

Louvre-Abu-Dhabi.-Photo-Courtesy-Mohamed-Somji-inside2

Forrás: buro247.me

EDZÉS LUXUS KIVITELBEN AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOKBAN>>

 

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10