Érkezik a bombaerős sportcsoda

Már most elkezdhetünk spórolni a karácsonyra, hiszen várhatóan az év végén érkezik a brit luxusmárka eddigi leggyorsabb és legerősebb sportautója.

A tradicionálisan brit Aston Martin hatalmas átalakulásokon ment keresztül az utóbbi 2 évben, amikor is elindították az angol gentlemanek hagyományos kiegészítőjeként ismert DB vonal mellett a leginkább Lamborghinikre hajazó, mégis feltűnően egyedi Vantage széria modelljeinek gyártását. Úgy tűnik átütő a siker, olyan mintha az új Roadster a korábbi 2013-mas V12 Vantage S Coupe nagytestvére lenne. A dizájn hasonló de a technológia miatt mégis érdemes elgondolkodni a tavalyi modell cseréjén.

A V12 Vantage S Roadstar a márka eddigi leggyorsabb sportautója. A Coupe verzióhoz hasonlóan ez a modell is megkapta a „Sport” gombot, amelyet bekapcsolva még intenzívebben cirógatja majd a motor hangja a dobhártyánkat.

Aston Martin V12 Vantage S Roadster 3

Az erőforrásról a 6 literes V12-s motor gondoskodik, amely 565 lóerőt és 620 Nm-es nyomatékot generál. Ha ez nem lenne elég, ez egészül ki Sportshift III, 7- sebességes váltóval, amelynek segítségével a tapasztalt száguldozók 4,1 másodperc alatt gyorsulhatnak 100 km/h-ra. Ha pedig késében lennénk, akkor sem aggódnunk, hiszen a 323 km/h-s végsebeséggel repesztve bárhová stílusosan megérkezhetünk.

Letisztult gyönyörűség az erőben

A belső technológia mellett természetesen a külső sem elhanyagolható. A GT versenyautók és a DB széria legújabb 9-es Volante modelljének dizájnelemeit ötvözi az új Roadster karosszériája. A külső megjelenés alapjaiban a V12 Vantage S Coupe kialakítását követi, mégis egyértelműen felismerhető a legbeömlőkkel tarkított hűtőrács révén, amelyet fekete illetve titánezüst színben is választhatunk a többi kiegészítőhöz hasonlóan. Emellett a szénszálas alkatrészek is az egyedi beazonosítást támogatják. A különösen agresszív kialakítású légbeömlőket a CC100 tanulmány és a Vantage versenyautók egyedi kialakítása ihlette. Opcionálisan választhatóak még a hangsúlyosabb fényezés mellett a karboncsomag további elemei is.

Aston Martin V12 Vantage S Roadster 2

Ha a belső dizájnt tanulmányozzuk a letisztultság és a sportos megjelenés meghatározóak, köszönhetően a sportosabb ülésnek és kárpitnak illetve a formatervezett oldalsó kialakításnak. Belül is opcionálisan választhatunk a szénszálas kiegészítők garmadából, hogy még véletlenül se higgyék azt a szomszédaink, hogy a mezítlábas modellel szaladgálunk.

A Vantage széria támogatására született meg a Q by Aston Martin Collection így az alapmodellt megvásárlóknak sem kell aggódniuk a tökéletes megjelenés miatt. A kollekció sokkal bátrabb és erőteljesebb színeket használ mind belül, mind kívül, ezt bizonyítja a bemutatódarab erőteljes, burgundi mélybordó színe is. Szintén a luxus érzetét kelti a szatén fényezés, amely szénszálas kiegészítőkkel harmonizál. Természetesen helyett kapott a prémium Bang&Olufsen hangrendszer is a kiegészítők között, tehát a hangzásra érzékenyek is örülhetnek.

A luxust persze sosem adják ingyen, várhatóan 55 millió forintnál is mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, ha az alapmodellre fáj fogunk. A stílusos belépő tehát garantált, csak ne felejtsünk el Mr. Bond-ként bemutatkozni.

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 8.7/10