A Compass Pools mutatta be a világ első 360-fokos, vagyis mind a négy oldalán végtelenített medence koncepció tervét, melyet egy londoni felhőkarcoló tetejére álmodtak meg. Az Infinity Londonnak nevezett projekt azért egyedülálló, mert a “világ tetejére” épülő medence nem csak megjelenésben, hanem technikailag is igazi csoda lenne!

compass-pools-360-degree-london-infinity-news-col_1

A medencének otthont adó felhőkarcolót 220 méter magasra és 55 emeletesre tervezik, melynek felsőbb szintjein egy luxushotel kínálhatna méltó helyet és páratlan szolgáltatást vendégeinek a vízi csodával. A medencét minden oldalán akril fal választaná el a külvilágtól, belemenni/ beleúszni pedig a tengeralattjárókhoz hasonló megoldású ajtóval lehetne.

Akinek még ez nem jelentene elég izgalmat, a medence alját is teljesen átlátszóra tervezik, mely nappal így tetőablakként is funkcionálna, éjszaka pedig kivilágítva adna hangulatos fényt például a hotel halljának.

Compass-Pool

Se oldala, se pereme, se hozzá kapcsolódó létra, csupán a medence alján elhelyezett különleges kialakítású nyílás, ami lehetővé tenné a medencébe való bejutást, mely az alkotóknak a legnagyobb kihívást és igazi műszaki bravúrt jelentene. De elméletileg megvalósítható.

Normál esetben bőven elegendő egy létra vagy pár lépcső és gond egy szál se, de jelen esetben az alkotók nem akarták létrával, sem pedig a több mint 200 méter magas felhőkarcoló oldalán elhelyezett lépcsővel rontani a kilátást, hogy a 600 000 literes, város tetejéről túlcsorduló vízről még ne is beszéljünk. De akkor mégis mi a megoldás? Egy tengeralattjáró csapóajtó megoldásához hasonló, a medence aljáról kiemelkedő spirál alakú lépcső, mely csak akkor tűnik elő, ha valaki be/ki akar menni, majd utána visszahúzódik. Mi ez, ha nem kisebb építészeti csoda?

A medence oldalán túlfolyó víz ellen külön rendszert fejlesztettek, mely emellett a megfelelő víz hőmérsékletet is biztosítja. A projekt zöldebbé tétele érdekében, mert azért lássuk be egy 600 000 literes tetőmedence minden, csak nem zöld, a légkondicionáló berendezések hőjét felfognák és ezt használnák fel a víz melegítésére. Hát, ez is valami…

Szintén a terv része egy új luxusszálloda megnyitása, ahol a vendégek pancsolhatnak majd eggyé olvadva a londoni kilátással. Még sem pontos helyszínt, sem időpontot nem közöltek a projekttel kapcsolatban, de ha megvalósul a beruházás, akkor már csak azért drukkolunk nekik, hogy ne essen az eső!

EXKLUZÍV OTTHONOK 1 KATTINTÁSRA – BEMUTATKOZIK AZ AIRBNB LUXE!>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
9/10
Overall score: 9/10