Legyen minden nap anyák napja!

A mindennapok hősei az édesanyák. A nők, akik energiájukat és önmagukat nem sajnálva mindent megtesznek gyermekük boldogsága érdekében. 

Az anya-gyermek kötelék a születés pillanatától kezdve felbecsülhetetlenül erős.

Élhetünk bárhol, gondolkodhatunk bárhogy, cselekedhetünk bármit – egy biztos, mindannyiunkat összeköt az édesanyánk iránt érzett szeretet, hiszen mindenkinek van anyukája. Bár sokakat már csak a túlvilágról figyeli a kedves, óvó tekintet, az érzelmi kötelék sosem szűnik meg. 

A túlhajszolt hétköznapokban sokszor bele se gondolunk, hogy a legtöbbet az édesanyánknak köszönhetjük. A szeretetünk kimutatása így csak a különleges napokra marad. Például a tavasz legszebb ünnepére, anyák napjára. 

Az anyák napja története az ókortól napjainkig

Több ezer évet kell visszamennünk az időben, ha a végére akarunk járni az anyák napja eredetének. Az ókori egyiptomiak, illetve a görögök és a rómaiak életében is kiemelt helyen szerepeltek a nők, az édesanyák tisztelete. Egyiptomban Íziszt, a mennyek királynőjét méltatták, aki egyúttal az anyaság szentsége felett is uralkodott. Az ő görög megfelelője Rhea, az istenek anyja, a rómaiak pedig Cybele tiszteletére tartottak tavasszal különféle ünnepségeket. 

A modernkori anyák napjának gondolata 1872-ben merült fel az Egyesült Államokban. Julia Ward Howe költő és írónő javaslatára, aki június másodikát szerette volna  az anyák és a béke napjának szentelni. A ma ismert ünnep azonban már Anna Jarvis nevéhez köthető, aki  országos kampányba kezdett, hogy az anyák napját hivatalossá tegyék. Erőfeszítései eredményesek voltak, ugyanis 1914-ben Woodrow Wilson elnök hivatalossá ezt a jeles napot.

Magyarországon az első anyák napja 1925. március 8-án volt, amit a MÁV gépgyár foglalkoztatójában gyerekeknek tartottak. 1928-tól azonban már miniszteri rendelet tette hivatalossá az iskolai ünnepségek sorában.

Elég egy évben csak egy nap szeretni?

A legrosszabb, amit tehetünk, ha nem mutatjuk ki azt, hogy mennyire szeretjük édesanyánkat. 

Éreztessük szeretetünket, ahol és ahogy csak tudjuk, ameddig lehetőségünk van rá! 

Legyen mostantól minden egyes nap anyák napja!

A gyakori személyes találkozóra nincs mindenkinek lehetősége, azonban  már a virtuális tér is rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy a szeretetünket kimutassuk. Mi most ehhez biztosítunk egy plusz lehetőséget. Különleges ajándékkal készültünk minden édesanyának és gyermeknek. 

A Szeretem az Anyukámat! közösség és a Viber koprodukciójában megjelent egy ingyenesen elérhető matrica csomag, amellyel a ragaszkodásunk könnyedén kimutatható. 

Legyen az online vagy offline, de kedves édesanyánknak mindenképp kívánjunk boldog anyák napját!

MERT ANYA CSAK EGY VAN!

Töltsd le a gyönyörű matrica csomagot és kedveskedj vele édesanyádnak, az év minden napján!
https://vb.me/e720dc