Könnyen lehet, hogy számtalan Billionaire barátunkhoz hasonlóan, mi is leragadtunk az LV monogramos barna bőröndöcskék mellett, de egy pillantást mindenképp érdemes vetni a francia honban legalább ilyen nevesnek számító Goyard-ra.

A számtalan névváltoztatáson átesett és végül Goyard-ra keresztelt patinás párizsi bőröndkészítő 1792-ben kezdte munkásságát, a legrégebbi ismert bőröndmesterként, több mint 60 évvel a legtöbbek szemében legendásnak számító Luis Vuitton előtt. Igazán feltörni viszont csak az 1800-as évek elején tudtak, amikor megszületett a mai napig emblematikus Goyard-vászon a logókkal, illetve már ekkor elkezdtek autókárpitokat és kisállat kiegészítőket (nem új keletű dolog tehát dizájner ruhácskába öltöztetni a zsebpudlinkat) gyártani.
Goyard üzlet
A cég védjegyének a Goyardine vászon számít, amely leginkább a bőrhöz hasonló, de valójában kenderből, lenből és pamutból készül. Erre festik rá kézzel a Goyard nevét kézírással ábrázoló aprólékos logót, csakhogy biztosak lehessünk benne, hogy nem egy vacak hamisítvánnyal próbálnak rászedni minket.

Goyard vászon

A korábbi bőrönd szériák darabjai kizárólag a hagyományos szürke színben készültek, de ma már mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő darabot. A méretek tárháza is bővült, sőt már kézitáskákat is beszerezhetünk a kínálatból, a kutyusunk új nyakörve mellé.

Az igazi Billionairek viszont nem érik be ennyivel! Nekik készült a legújabb kiegészítő, a vodka martini koktél kiegészítőket tartalmazó kisbőrönd, amiben nem csak üvegeket, kanalakat, shakert, hanem még poharakat is találunk. Így már nem kérdés tehát, hogy mit vigyünk magunkkal, ha egy régimódi piknikezésre indulnánk, persze az már más kérdés, hogy ki vezeti majd haza a sportkocsinkat, mikor kicsit megszédültünk a frissítőktől.

Goyard Martini- szett Goyard kutyanyakörv

Csakhogy picit az árakkal is tisztában legyünk nézzük, mennyibe kerül Goyard-nál a stílusos utazás. A kisebb bőröndök beszerzési ára 500 000 Ft-tól kezdődik, amit nyilván érdemes közel 400. 000 Ft-ért sporttáskával is kiegészíteni. A gyémánt ékszereinket viszont csak nem adhatjuk fel a bőrönben? Ezeket ajánlott egy kézitáskába rejtenünk, amihez már 300 000 Ft körüli összegért hozzájuthatunk, de ugye a kiskutyánkról sem feledkezzünk meg, aki nyilván örülne egy 35 000 Ft körüli stílusos nyakörvnek a táskákkal harmonizáló színben, hogy véletlenül se kallódjon el a turistaosztályra.

Ezek után talán megéri elgondolkodnunk az esti mozizás közben, hogy vajon miből telik a Woody Allen féle, Éjfélkor Párizsban szakadt ruhába öltöztetett főszereplőinek a töménytelen mennyiségű Goyard kiegészítőre?

Éjfélkor Párizsban, a Goyard támogatásával

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 8/10