Rézarany kiegészítők

Már a korábbi években is népszerűek voltak a réz színű dekorációk, vagy a megmunkálatlan réz felületű bútorok, lépcsőberakások, amelyek barna árnyalatokkal és törzsi motívumokkal kombinálva a távoli Afrika fülledt romantikáját hozták az otthonunkba. Idén viszont, talán az ékszer és a divatrendeknek is köszönhetően a matt réz felületű elemek fényes bevonatot kaptak és inkább a rózsaarany árnyalataiban pompáznak. Legyen szó vázákról, vagy világítótestekről, fehérrel vagy szürkés barnával kiegészítve kifejezetten friss és fiatalos benyomást keltenek.

rez-sargarez-vorosrez-lampak

Vissza a 70-es évek Amerikájába

Úgy tűnik a Nagy Gatsby korszakon és az art decon átlendülve idén a 70-es évek Amerikáját célozzák meg a lakás dizájnerek. Visszatérnek a meleg árnyalatok, az okkersárga, a mustár sárga, a melegbarna és a piros ezernyi árnyalata. De ne feledkezzünk el persze a fehér bútorokról, a barokkos, kissé nyomasztó mintázatú tapétákról és a hatalmas pálmaszerű szobanövényekről sem. Inspirációként ajánljuk a Dreamgirls és az Amerikai botrány lakásenteriőrjeit!

70'es évek

Mintás tapéták

A 70-es évek stílusához hűen ismét divatba jönnek a színes, nagy mintás, már már túlzásnak tekintett tapéták, amelyek ráadásul az egész szobát körülölelik. Az eddigi években is kifejezetten népszerűek voltak a feltűnő mintázatok, de inkább csak a szoba egy-egy falán, mintegy fűszerként alkalmazva. A dizájnerek a trend megalkotásánál biztosan nem vették figyelembe a kisebb lakások tulajdonosainak igényeit, mivel az ilyen meghatározó mintázatok a teljes szobában felvéve nagymértékben összenyomják a teret. Bár  egy-egy nagy méretű tükörrel még segíthetünk valamelyest, hogy ne egy egérlyuknak tűnjön az egész lakás.

Mintás tapéta

Éljen a sötétkék

A hófehér falak és a fehér enteriőrök ideje leáldozott! Idén a színek kedvelői kerülnek a középpontba, legyen szó tapétákról vagy festett falakról. A színárnyalatok közül az abszolút kedvenc a sötétkék lesz, meleg sárgákkal és feltűnő, színes képekkel kombinálva. De, ahogyan alább is látszik, fehérrel és feketével is rendkívül elegáns, arisztokrata, kissé tengerparti benyomást kelt.

nappali-kek-falszin

Mutassuk meg a szerkezetet

Nem csak a lakberendezés, de az elektronika, sőt a divat terén ( lásd plasztik táskák) is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a tartalomnak, a szerkezetnek a megmutatása. A lakáskiegészítők esetében már hosszú évek óta kedveltek a nagy üvegvázák és üvegfelületek, vitrinek, de most a világítótesteket is elérte az irányzat. Az új stílusú lámpákon vagy nincsen semmilyen lámpa búra, vagy pedig átlátszó lámpa búrával ellátottak. A korábban említett, kissé talán túlzottan is arisztokrata trendek után igazán frissnek tűnnek ezek a laza, egyetemi koleszszobákat idéző megoldások, amelyek a loft lakásokban sem mutatnak rosszul.

Lámpa1

Új hullámos konyhák

Megszoktuk az egyszerű, többnyire szögletes, kevésbé részletgazdag megoldásokat, amelyek  fából vagy fényes, lakkos felületekből álltak össze, kizárólag egy színt alkalmazva. Idén az egyik új irányzatként, megjelennek a kombinált megoldások, mondjuk a fényes és a fa elemek kombinációi, illetve a teljesen szürke, letisztult, fémes felületek. De aki csak kisebb változtatásokra vágyik, érdemes meleg, fém színű csaptelepeket választani, amelyek meglepően romantikus, mediterrán hangulatot tudnak csempészni az otthonunkba.

szurke-konyhabutor-frontok

Festett szőnyegek

Eddig az egyszínű, szőrméből készült, vagy perzsa szőttesek voltak a legtutibb megoldások, de az idei irányzat hangsúlyos szőnyegei minden elképzelésünket felülmúlják! A műalkotásnak is beillő textíliák a modern művészetet idézik meg és ezernyi színben pompáznak. Egy ilyen darab mellé festményt is felesleges elhelyezni a falra, hagyjuk inkább érvényesülni különleges, új darabunkat, amelyet akár mi is elkészíthetünk.

festett szönyeg

 

9 TIPP, HOGY AZ OTTHONODBÓL LUXUS SUGÁROZZON>>

Billionaire életérzés
7/10
Exkluzivitás
8/10
High-end faktor
8/10
Overall score: 7.7/10