A Genfi Autószalonon mutatta be a Bugatti a “La Voiture Noir” vagyis “A fekete autó” fantázianévre keresztelt újdonságát, mely Jean Bugatti II. világháború alatt elveszett Type 57 SC Atlantic autójának modern újraértelmezése. A világ legdrágább új autójaként beharangozott ragadozó adómentesen 11 millió euróba, az illetékek megfizetésével együtt pedig 16,5 millió euróba vagyis nagyjából 5,3 milliárd forintba kerül!

bugatti-la-voiture-noire-2

A kézműves szénszálas testbe burkolózó La Voiture Noire a legújabb Bugatti autókat, például a Divo-t követi; de természetesen az exkluzivitást teljesen új szintre emelve. A mindössze egyetlen példányban készült csúcsmodell még a 6 db kipufogót is képes kifinomultan viselni, melyek fölött a teljes szélességű hátsó Led-féklámpa sor ível kecsesen, kihangsúlyozva a megvilágított Bugatti márkajelzést ( ha esetleg a szemlélő nem tudná, mit néz).

bugatti-la-voiture-noire (1)

 

bugatti-la-voiture-noire (2)

Az autó elején a patkó rács hangsúlyosabb, mint valaha, a fölötte elhelyezett ragyogó LED-es fényszórók pedig a kerekek ívére nyúlnak vissza.

bugatti-la-voiture-noire-1

Még egyenlőre homály fedi, hogy ki fogja kifizeti a fekete autó szemet gyönyörködtető vételárát, de a cég elnöke, Stephan Winkelmann szerint  csakis egy igazi „Bugatti rajongó” lehet jogos tulajdonosa az autónak. Erősen kétséges, a lehető legalacsonyabb darabszámot ( 1) és a várhatóan idővel még tovább emelkedő vételárat látva, hogy a Genfi Autószalonon kívül valaha láthatjuk még élőben a fekete csodát. Bár ha arra gondolunk, hogy Floyd Mayweather profi boxoló egy Instagram posztban mutatta be ugyanekkora összegért vásárolt Jacob&Co karóráját, akkor még talán van némi remény, hogy a búcsú nem végleges. De addig is gyönyörködjünk az inspiráló beharangozó videóban.

 6 STÍLUSOS OKOSÓRA, NEM CSAK TECH-RAJONGÓKNAK! >>

Billionaire életérzés
10/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
10/10
Overall score: 9.7/10