Édes jegeskávé Vietnámból
Ahhoz, hogy ezt a különlegességet szürcsölgethessük először is egy speciális vietnámi kávészűrő filterre lesz szükségünk. Ebbe kell belekanalaznunk 5 teáskanál kávét, amelyet lenyomunk a kis tetővel az alsó szűrő részre, rácsurgatjuk a fél csésze forró vizet és lezárjuk a tetejét. Érdemes nem a végső poharunkban elkészíteni a kávét, mivel a csésze aljára kanalazott, szintén kuriózumnak számító sűrített tejből( amely édesebb a hagyományosnál) könnyen kicsapódhat a zsiradék, ha jégkockára helyezzük. Mikor kb. 5 perc után elkészült a fenséges nedű ráönthetjük a hűsítő jégkockaágyra a tejes keveréket.
Jégkockák kávéból és csokiból
Pofon egyszerű ötlet, viszont nem sokan alkalmazzák az egyszerűen, lefagyasztott jegeskávéból készült jégkockákat. Pedig a poharakba helyezve különlegesek és istenien finomak( akár fagyott állapotban is)! Aki még ennél is színesebb ízvilágra vágyik, étcsokiból készült forró csokoládét is önthet a jégkocka formákba, hogy aztán a kész kockákat keverve egy mennyei ízvilághoz juthasson.
Plusz tipp: A pohár aljára 3 cent ír whiskyt is tölthetünk, hogy feldobjuk kicsit a hangulatot!
Hidegen főzött kávé
Kíváncsi vagy mitől olyan finomak a kávéházak jegeskávéi? Na pont ez a trükk a megoldás! Nincs más dolgod, mint egy nagyobb mérőpohárba beleönteni 1/3-ad csésze finomra őrölt kávét, rá pedig másfél csésze vizet. Fontos, hogy a víz teljesen ellepje a kávét! 12 óra pihentetés után egy kislyukú szűrőn kell átöntened a keveréket a jégkockákkal töltött pohárba, egy kis tej és már fogyaszthatod is!
Ízesíts házi sziruppal!
Felejtsd el a műanyagból készült, agyoncukrozott bolti szirupokat! Készíts inkább a saját ízlésednek megfelelően otthon, egy sokkal egészségesebb verziót!
Vaníliás szirup
Fél csésze cukrot, Fél csésze vizet, 2 rúd reszelt vaníliarudat,és egy fél teáskanál vanília kivonatot tegyünk egy közepes lábasba és forraljuk közepes lángon, amíg a cukor teljesen elolvad és buborékozni kezdd, majd még 1-2 percig alacsony lángon. Miután teljesen kihűlt, csak akkor édesítsük vele a kávénkat.
Fahéjas szirup
Fél csésze barna cukrot, fél teáskanál fahéjat és 1/3-ad csésze vizet öntsünk egy közepes lábasba és forraljuk közepes lángon, amíg elolvad a cukor és buborékozni kezdd, majd alacsony fokozaton még 1-2 percig. Miután teljesen kihűlt, csak akkor édesítsük vele a kávénkat.
Áfonyás szirup
A 2 csésze áfonyát és az 1/3-ad csésze vizet turmixoljuk össze addig, amíg sűrű gyümölcslével azonos állagú keveréket kapunk. Majd a keveréket és 1/3-ad csésze cukrot helyezzünk egy lábasba és forraljuk közepes lángon, amíg elolvad a cukor és buborékozni kezdd a keverék, ezután még 1-2 percig alacsony fokozaton kevergetjük és kész is! Ízesítésnél csak óvatosan, mert nagyon édes!
KÓSTOLD MEG A HOMEBARISTA JEGESKÁVÉIT IS!
Leave a reply