Az idén megjelent kiadványok közül szórakoztató és könnyű olvasmányokat válogattunk össze, amelyek bár képekben nem, de motiváló idézetekben annál inkább bővelkednek! És még az angoltudásunkat is felfrissíthetjük kicsit olvasgatás közben.

Sophia Amoruso: #GIRLBOSS

A fiatalkorát kiststílü bűnözőkkel és autóstoppal töltö Sophia 22 évesen döntötte el, hogy vintage ruhákat fog árulni az eBay-en. Nyolc évvel később viszont már a Nasty Gal webáruház alapítójaként és ügyvezetőjeként tündököl, több mint 100 millió dolláros kiskereskedelmi forgalmat és 350 alkalmazottat maga alatt tudva. Sosem volt tipikus vezető alkat, sőt semmilyen más alkat sem, mégis napjaink egyik legsikeresebb vállalkozója. Ezért döntött úgy, hogy a kívülállókkal megosztja közel sem átlagos vezetői tapasztalatait és tanácsait. Szerinte a siker nem azon múlik, hogy mennyire voltál nagyarc gimiben, sokkal inkább azon, hogy az ösztöneidet követed és tudod, hogy mely szabályokat kell áthágni vagy követni.

” A nagy tanácsom három fő momentumból áll, Sose nőj fel, Sose légy unalmas és Ne hagyd, hogy egy férfi határozza meg az életed! Rendben? Akkor csináljuk!”

#Girlboss

The Betches: Nice is just a place in France: How to win at basically everything

Tudjuk, egy kedves, elbűvölő lány vagy. De van egy kis probléma a kedves csajokkal. Nem kapják meg, amit akarnak. Ez a könyv arról szól, amit valójában akarunk, és most nem a boldogságra és a jóemberré válásra gondolunk. Hanem, hogy te lehess az a r****c, aki tudja irányítani az életét, szenvedélyes és mindent megkap amit akar, legyen az munka, pasik,barátok vagy bármi más. Ez nem egy önsegítő könyv( mert az ilyenek kövér és szerencsétlen embereknek készülnek)! Helyette megtanít arra, hogyan nézz szembe a problémáiddal, amik talán nem is léteznek!

Nice is just a place in france

Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline De Maigret,Sophie Mas: How to be parisian wherever you are: Love, tyle and Bad Habits

A francia nőket 4 dolog határozza meg: ahogyan öltözködnek, ahogyan viselkednek, szórakoznak és kísérleteznek a külsejükkel. Az “utánozhatatlan francia nők” rendelkeznek egy egyedi látásmóddal, legyen szó  a divatról, stílusról, kultúráról vagy a férfiakról. Az évek óta jó barátságot ápoló szerzőnők megtanítanak pár trükköt( de persze nem az összeset), hogyan áradjon belőled az utánozhatatlan francia sikk. Legyél sznob, én-központú, kiszámíthatatlan de nem megbízhatatlan, főnökösködő, szókimondó, mégis romantikus ás simulékony. Ilyen egyszerű az egész! Vagy mégsem?

How to be parisian

Linor Goralik: Barbie az igazi szőke nő

Végül, de nem utolsó sorban az inkább magyar nyelven olvasóknak kedveznénk. A könnyed címmel ellentétben a regény a megmagyarázhatatlan Barbie-jelenséget tanulmányozza, amely bő fél évszázada áthatja az egész világot. Kislányként csak játszottunk vele, felnőttként, úgy akarunk kinézni, mint ő. Mert Barbie-nak Mindene megvan! Pedig Barbie dolgai nem álomszépek és nem is hamisak, pusztán bonyolultak! Minden rózsaszínimádó, cukorkaillatú, vásárlásmániás macának kötelező olvasmány, bár lehet, hogy az éppen feketét viselő, barna hajúakat is megbabonázza majd.

Barbie az igazi szőke nő

ÍME A NYÁR 4 LEGTRENDIBB EGÉSZSÉGES ÉTELE>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
10/10
High-end faktor
6/10
Overall score: 8.3/10