Kevesen gondolnák, de a világ elefánt populációjának közel 1/3-a pusztult el az utóbbi 7 évben a feketepiacon drága pénzen értékesített elefántcsont tárgyak miatt. Ha ez így folytatódik tovább, akkor nem hogy az unokáink, de már a gyermekeink sem fogják látni a világ egyik legszebb és legnagyobb emlős állatát. Ezt a tömeges pusztítást nem tudjuk sem a globális felmelegedésre, sem a katasztrófákra fogni – ezért kizárólag mi emberek vagyunk a felelősek.

elephant-witbaby-1

Az elefántok fennmaradásáért küzdő Elephant Crisis Fund alapítvány a divatvilág legnagyobb neveit hívta segítségül, hogy a #KnotOnMyPlanet kampány keretében figyelmeztessen a közelgő katasztrófára. A kampány célja, hogy az elefántok tiszteletére és kulturális örökségére felhívja a figyelmet, valamint hogy nagyobb ismertséget, támogatókat és adományozókat szerezzen. Az alapítvány aktivistái attól tartanak, hogy ha az elefántcsont iránti kereslet nem csökken, akkor pár éven belül a teljes elefánt populáció kipusztul és már csak fényképeken emlékezhetünk majd ezekre a gyönyörű, tiszteletreméltó állatokra.

knotonmyplanet

Az ECF (Elephant Crisis Fund) arra kéri a divátvilág szereplői mellett minden együttérző támogatóját, hogy kössön egy csomót az ingére, a sáljára, a nyakkendőjére vagy akár a karkötőjére, majd a #KnotOnMyPlanet hashtagel töltse fel a fotót a közösségi oldalára, hogy az akció minél több embert elérhessen. A nagyobb nyilvánosság elérésével arra számítanak, hogy egyrészt eljuthatnak a kormányokhoz, akik a szabályok szigorításával tudnak küzdeni az elefántok fennmaradásáért, másrészt pedig elérik azokat a vásárlókat is, akik az elefántcsont termékek megvételével hozzájárulnak a közelgő katasztrófához.

Az ECF nagykövete Doutzen Kroes modell anyaként harcol azért, hogy a gyermekeinek ne kelljen elefántok nélküli világban felnőnie. Mellette olyan más ismert modellek mint Cara Delevigne, Adriana Lima, Miranda Kerr, Joan Smalls, Gigi Hadid, Naomi Cambell és még sokan mások támogatják aktívan a kezdeményezést, abban bízva, hogy a divatvilág rajongói képesek lesznek megállítani ezt az pusztítást, ha összefognak. A hírességek mellett a márkák is kiállnak a kezdeményezés mellett; köztük a Tiffany&Co, akik elefántos ékszer kollekciójuk bevételeinek 100%-át az ECF alapítvány számára ajánlják fel.

Knot-My-Planet-Campaign

Köss Te is egy csomót, ha nem szeretnél elefántok nélküli világban élni!

IDÉN ŐSSZEL SEM MARADUNK H&M DIZÁJNER KOLLEKCIÓ NÉLKÜL>>

Billionaire életérzés
9/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
1/10
Overall score: 6.3/10