Az okostelefonok még szinte ki sem hűltek, a francia Parrot cég már azóta ontja magából az ötletesebbnél ötletesebb wireless alapon működő kiegészítőket. A kínálatukban találunk többek között autóban elhelyezhető Bluetooth alapon működő hívásjelzőt, amelyen telefonunkkal összehangolva beállíthatunk számtalan csengést, hogy a készülék megtekintése nélkül is felismerhessük, hogy ki keres minket. De nagyon ötletes az okostelefonnal összehangolható virágöntözésre emlékeztető szerkentyű is, hogy még véletlenül se felejtsük el megitatni zöldellő kedvenceinket.

Parrot okoskütyük

A vállalattól nem áll távol a dizájnerekel való együttműködés sem, így igazából nem volt meglepő mikor felkérték a neves francia belsőépítészt és termék dizájnert, Philippe Starck-ot a közös munkára. Az együttműködés gyümölcse a különleges textúrájú és vonalvezetésű Zik fejhallgató lett, amely mellett nehéz elmenni szó nélkül.
A letisztult kivitelezésű eszköz ötvözi a Parrot-ra jellemző innovatív technológiát és kiváló minőséget, illetve a francia mester keze nyomán megszületett eleganciát és vagányságot.
Ha a technológiai részleteket vizsgáljuk mindenképp érdemes kiemelnünk a közel 98%-s zajszűrést, köszönhetően a négy mikrofonnal ellátott szabadalmaztatott Parrot-technológiának, illetve a „Parrot Concert Hall” effektet, amely szakítva a más füleseknél érzékelhető jobb illetve baloldali hangzással középre helyezi a hangot, ezzel keltve azt a hatást, mintha valóban kedvenc előadónk koncertjén csápolnánk.
A fejhallgató az új trendeknek megfelelően természetesen vezeték nélküli, így valóban jó edzőtársként funkcionál. A könnyebb kezelhetőséget a jobb oldalon elhelyezkedő érintőpanel segíti, amelyen elég csak végighúznunk az ujjunkat, ha hangerőt vagy számot szeretnénk váltani. Aki pedig a komolyabb beállításokra is kíváncsi ingyenesen letöltheti iphone-jára a Parrot Audio Suite alkalmazást, amelyben a további hangszín-szabályozási paraméterek illetve a zenéhez köthető információk böngészhetőek.

Parrot-Philippe Starck fülhallgató
Ha már letöltöttük az előbb említett alkalmazást érdemes a bejövő hívásokkal kapcsolatos funkciókat is átnézni. Hiszen ha akarjuk, egyből a zene helyett hallgathatjuk barátaink csicsergését. De az intelligens masina azt is érzékeli, hogy mikor viseljük ténylegesen a fülünkön, mivel ha éppen csak divatosan a nyakunkba tesszük, abbahagyja a zenelejátszást és a hívásaink is ismét telefonunkra érkeznek.
Természetesen a dizájn mellett sem mehetünk el szó nélkül. A szemet gyönyörködtető formatervezést a minőségi anyaghasználat teszi teljessé, gondolunk itt a bőr és matt fém tökéletes kombinációjára. Választhatunk a fehér-arany, fehér-rózsaarany, fekete-ezüst és a fekete- bronz színkombinációk közül, akár hangulatunktól függően is, hiszen a Zik-hez csupán 100. 000 Ft-ért hozzájuthatunk. Ki tudna ennek ellenállni?

Billionaire életérzés
7/10
Exkluzivitás
9/10
High-end faktor
7/10
Overall score: 7.7/10