Dan Bilzerian a világ egyik leghíresebb pókerjátékosa, vagyona pedig 100 millió dollárra becsülhető. Imádja a rizikót, rengeteg pénzt tesz kockára nap, mint nap. 

Az Instagramon is óriási hírnévnek örvend. Ugyan a közösségi médián keresztül nem pókerezési trükköket oszt meg követőivel, hanem azt a töménytelen luxust, nőket, mámoros pillanatokat, ami jelen van a mindennapjaiban.

Íme 10 furcsa tény, amit biztosan nem tudtál Bilzerianról

Szívproblémák

Bilzerian súlyos szívproblémákkal küzd. Élete során már háromszor kapott infarktust, az elsőt igen fiatalon, 25 évesen. A legtöbb ember ettől biztosan megijedne, és nem égetné mindkét végén a gyertyát. Mesterünk minderre fittyet hányva úgy éli mindennapjait mintha az lenne az utolsó. Egyik alkalommal, amikor a szíve miatt kórházba került egy Twitter bejegyzésében fogadást is indított követői számára, hogy túléli vagy sem. 

Fegyvergyűjtemény

Bilzerian él és hal a fegyverekért, igazi „műgyűjtő”. Egyetemi évei alatt több mint 90 000 dollárt keresett pókeren. Mint tudjuk, óriási különbség van a pénz megkeresése és a megtartása között. Neki az utóbbi nem mindig sikerül. Arroganciája csődbe vitte, de a fegyvergyűjteménye és üzleti érzeke ismét talpra állította. A 750 dollár értékű fegyvereket végül 10 000 dollárért eladta. Ezt az összeget újra beforgatta néhány vegasi pókerjátékba, ezután vagyona 187 000 dollárra duzzadt.

Börtön

Bilzerian barátunkat 2014-ben letartoztatták, robbanó anyagok birtoklása, valamint bomba előállítása miatt, miután egyik teherautóját felrobbantották közterületen.  Ahogy a mondás tartja, nincs olyan dolog a földön, amit pénzen ne lehetne megvásárolni. Ő a szabadságát vásárolta meg 20 000 dollárért, amihez persze kellett egy profi ügyvédstáb is. 

Minden cselekedete a pénz körül forog

Ha valaki megengedheti magának, hogy úgy szórja a pénzt, mint a konfettit, az Dan Bilzerian. Bármennyire is unszimpatikus ez az életmód Dan segít barátain, és jótékonykodik is. Egyszer egy random pókerjátékos fickónak adott 2000 dollárt, hogy csatlakozhasson egy pókerbajnokságra. 2013-ban pedig a Fülöp-szigeteki tájfun károsultjainak több mint 100 000 dollárt adományozott.

A vagyona vitatható

Ha Bilzeriant kérdezed ő biztosan 100 millió dollár feletti vagyonról fog neked beszámolni. Ellenben más pókerjátékosok ezt igencsak megkérdőjelezik, egyetlen játék során sem nyert 3 millió dollárnál többet, nem beszélve, fényűző életmódjáról, sokan azzal vádolják, hogy a villáját, és sportautóit is csak bérli annak érdekében, hogy gazdagabbnak tűnhessen. 

Zűrös család

Dan édesapjától örökölte, hogy szeret a tűzzel játszani. Paul Bilzerian gazdag magántőke kereskedő volt az 1980-as években, számos vállalkozással rendelkezett. Letartóztatták részvénycsalásért, amikor Dan még csak 10 éves volt. 

Zűrös gyermekkor

Dannek nem volt könnyű dolga iskolás évei alatt. Sokan zaklatták édesapja sötét múltja miatt. Kétszer is iskolát kellett váltania, egyik alkalommal felháborító magatartás miatt. Ezek a problémák tovább folytatódtak, amikor belépett a katonaságba, gyakran került összetűzésbe a vezető tisztekkel. Elmondása szerint előítéletekkel bántalmazták őt apja cselekedetei miatt. 

Nők

Őrölt módon bánik a nőkkel. Azért alkalmazott dekoratív nőket, hogy a szakállát simogassák, miközben őfelsége pókerezik. De azért is fizetett már félmeztelen csokornyakkendős lányoknak, hogy levágják a haját. Egyszer egy modellt dobott le a háztetőről a medencébe, akinek a bokája meg is sérült. 2014-ben pedig azzal vádolták, hogy Vanessa Castano-t egy floridai modellt arcon rúgott.

Haditengerészet

Bilzerian megpróbált belépni a haditengerészethez.  510 napot sikerült eltöltenie a képzéseken kimagasló eredményekkel. Végül kirúgták mivel vitába keveredett parancsnokával. 

Filmkarrier

Bilzerian több vonalon is szerencsét próbált, egyik alkalommal a filmiparban. 1 millió dollárt invesztált Lone Survivor című filmbe. Színészként rövid időre felbukkant, a filmvásznon egy rövid monológgal. A befektetett 1 millió dollárt a film visszahozta. De a Hollywoodi sztárélettől gyorsan el is ment a kedve.